Pada awal pembabitan pelakon terkenal Fazura dalam bidang nyanyian, ramai yang mengkritik suara yang dikatakan kurang sesuai. Namun, perlahan-lahan Fazura diterima baik malah sudah menghasilkan beberapa buah lagu lain. Terbaru, Fazura melakukan kolaborasi bersama penyanyi dari Indonesia, Anggun menerusi lagu The Good Is Back.

Walaubagaimanapun, nyanyian Fazura menerima kecaman dan kritikan bukan sahaja daripada netizen Malaysia tetapi dari Indonesia juga. Ramai menyatakan Fazura tidak boleh menyanyi dan menghancurkan lagi lagu tersebut.

IKLAN

“Saya terima semua kritikan itu dengan hati yang terbuka. Biasalah, kita perlu berdepan dengan semua cabaran seperti itu untuk berjaya. Diakui, lagu itu paling sukar untuk saya nyanyikan, ditambah dengan vokal Anggun yang sangat hebat,” jelas Fazura kepada bh online.

Malah, ada juga peminat daripada Indonesia dan Malaysia yang turut membandingkan mutu vokal Fazura dengan seorang lagi penyanyi terkenal seberang iaitu Rossa yang dianggap jauh lebih bagus daripada pelakon filem J Revolusi itu.

Mengulas komen netizen yang cuba membandingkan nyanyian Fazura dengan Rossa, Fazura berkata, perkara itu bagaikan satu kemestian bagi sesebuah lagu yang sama tetapi dinyanyikan oleh dua individu berbeza.

Tetapi persoalannya mengapa Anggun memilih Fazura? Adakah disebabkan Fazura baru menapak di Indonesia dan Anggun ingin membantu menaikkan lagi nama Fazura atau sebaliknya?

“Apabila dia memilih saya untuk menjadi rakan duet, saya sahut cabaran itu dengan memberikan yang terbaik mengikut kemampuan diri. Saya tak kisah pun jika ada yang membandingkan nyanyian kami, setiap penyanyi mempunyai cara nyanyian berbeza,” ujar fazura.

Bagaimanapun, klip video lagu itu telah menerima sebanyak 164,000 tontonan setakat ini, adakah ini angka yang perlu dibanggakan atau penonton mendengar hanya sekadar untuk mengkritik? Untuk pembaca murai.my, mana satu pilihan anda? Versi Fazura atau Rossa yang menyanyi lebih baik untuk versi The Good is Back ?

Kami di Hangat percaya Fazura tidak akan tunduk dengan segala kritikan. Dalam perkembangan lain, menurut xtra.com.my Fazura memberitahu beliau bakal masuk ke set penggambaran filem bersama produksi Indonesia tak lama lagi!

IKLAN

Sumber : BH Online