Masih ingat kisah adik Nur Adriana Maisarah Bt. Mohd Shahril, 5 bulan, yang viral baru-baru ini akibat ekzema kronik yang dialami oleh bayo comel itu? Ramai yang merasakan sayu dan kasihan ketika menatap wajah bayi comel itu yang menghidap ekzema yang sangat kronik. Kulit wajah Maisarah yang kemerah-merahan serta berkuping kini semakin pulih. Bagi ibu bapa Maisarah, Mohd Shahril Bin Adzman serta isteri, Liza Bt Omar, pada mulanya mereka buntu dan sedih kerana meratap nasib yang menimpa anak mereka itu. Menurut Shahril, beliau tidak menyangka kisah anaknya itu menjadi viral di Facebook dan mendapat perhatian daripada Nedim Nazri yang juga suami kepada aktres cantik, Nora Danish.

“Alhamdulillah selepas dapat rawatan pertama kulit anak saya 60 peratus sudah baik. Pada mulanya rasa bimbang pada usia dia empat bulan kulitnya mula tumbuh biji kemerah-merahan.

“Lama-kelamaan dia pecah dan merebak ke seluruh badan serta muka. Saya pergi beberapa hospital tapi ubat tidak sesuai,” ujarnya kepada mStar Online.

IKLAN

Beliau memuat naik gambar Maisarah di laman sosial Facebook baru-baru ini hanya bertujuan meminta doa rakan-rakan Facebook atas penyakit anak beliau, Maisarah. Tetapi beliau terkejut kerana apabila Nedim tiba-tiba Direct Message dan meminta nombor telefon beliau. Selang beberapa minit kemudian, Nedim menelefon dan menyatakan hasrat untuk membantu Maisarah dan ketika itu Nedim sekeluarga sedang bercuti di Bali, Indonesia.

Kemudian Shahril bertemu dengan Nedim untuk kali pertama pada 11 April yang lalu di salah sebuah pusat perubatan swasta di Kuala Lumpur.

“Pada mulanya macam tidak percaya tapi selepas Nedim betul-betul ingin membantu saya rasa dia ikhlas dan setuju untuk bertemu di pusat perubatan itu.

“Anak saya dapat rawatan pertama di sana dan doktor beri ubat. Insyallah ada rawatan susulan untuk melihat kesan ubat tersebut sesuai atau tidak,” ujarnya LAGI.

Shahril juga mengharap agar dapat bertemu sekali lagi dengan Nedim dan juga Nora untuk mengucapkan terima kasih terhadap keikhlasan pertolongan yang pasangan tersebut berikan.

“Saya tidak tahu nak balas bagaimana jasa mereka, saya harap ada kesempatan untuk bertemu mereka sekali lagi suatu hari nanti,” ujarnya.

Sungguh murni niat pasangan Nedim serta Nora Danish. murai.my mendoakan kesejahteraan kepada seluruh ahli keluarga pasangan ini dan hanya Tuhan sahaja yang dapat membalas kemuliaan pasangan ini, aamiin!

Sumber : Mstar

IKLAN