Umum mengetahui bahawa sebelum ini, pelakon Datuk Farid Kamil telah ditahan polis atas tuduhan memasukkan dadah di dalam badannya. Namun begitu, Farid atau nama sebenarnya Farid Kamil Zahari memberitahu bahawa dia telah dianayai dan turut menamakan beberapa orang selebriti sebagai tertuduh sebelum dibebaskan.

‘Digam’ Sejak Januari

Dalam perkembangan lain, pelakon ini telah mendedahkan namanya telah digam oleh pihak produksi hanya kerana kelantangannya bersuara mengenai kerajaan terdahulu. Bukan itu sahaja, malah bayaran penuh daripada beberapa produksi juga sudah tertangguh sehingga ke hari ini.

“Saya baru sedar nama saya telah digam oleh pihak produksi sejak awal Januari lalu. Mereka tidak mahu mengambil saya bekerja. Sejak awal Januari lalu, nama saya kena tarik dan ada yang belum melangsaikan bayaran penuh kepada saya biarpun drama sudah habis ditayangkan. Alasannya sebab saya terlalu lantang bersuara mengenai kerajaan terdahulu dan kes mahkamah saya itu kira kesimbungan apa yang berlaku,”

Bakal Jalani Pembedahan

Sebelum ini, Farid telah memberitahu bahawa dia akan melakukan pembedahan pada lutut kanannya namun masih menunggu giliran untuk pembedahan tersebut.

“Saya tidak ada tarikh untuk kepastian bila boleh melakukan pembedahan lutut. Sebab kena ikut giliran. Buat masa ini, saya tidak boleh melakukan aktiviti lasak. Kalau berjalan pun kena perlahan-lahan,”

IKLAN

Tertanya pula kami adakah kerana takut ditindas kerajaan terdahulu menyebabkan Farid memadam gambar Tun Mahathir sebelum ini di Instagram nya? Sejak bertukar kerajaan baru, semakin ramai selebriti mendedahkan perkara yang sebenar terjadi selama ini.

Sumber  Mstar Online