9 Hal Terlarang Untuk Meghan Markle Selepas Jadi Isteri Putera Harry

Mesti Baca

Rasanya tidak terlambat untuk kami ulaskan mengenai majlis perkahwinan diraja, Putera Harry dan buah hatinya, aktres Amerika Syarikat, Meghan Markle yang berlangsung di Gereja St George yang terletak di Istana Windsor England pada sabtu yang lalu.

Mengapa Markle Diiringi Putera Charles?

Majlis yang diadakan gilang gemilang itu sekali gus menyaksikan Putera Harry dan Markle menerima gelaran Duke dan Duchess of Sussex dan turut kelihatan berarak menuju ke gereja sambil diiringi Putera Charles dan Putera William.

Pasti ramai yang tertanya mengapakah Putera Charles yang menjadi pengapit pada Markle sedangkan ianya sepatut bapa pengantin perempuan yang mengiringinya. Ini kerana Bapa Meghan terpaksa menarik diri atas masalah kesihatan dan pewaris takhta British itu bersetuju untuk mengiringi Markle.

Seperti Kisah Dongeng

Dalam perkembangan lain, rata -rata rakyat negara itu menyambut baik puteri baru mereka itu dan turut menyifatkan majlis perkahwinan pelakon drama Suits itu seperti sebuah kisah dongeng.

Diangkat sebagai ‘wedding of the year’, ikatan cinta pasangan ini, Putera Harry dan Meghan Markle ini turut mencipta sejarah dalam kalangan keluarga diraja British apabila menampilkan seorang pelakon berkahwin dengan seorang kerabat diraja.

9 Larangan Untuk Meghan Markel

Setelah menjadi puteri diraja negara itu, ini bermakna Markle wajib mematuhi beberapa protokol dan larangan istana itu yang menjadi tradisi mereka. Antaranya adalah

  1. Tidak boleh selfie
  2. Tidak boleh berautograf
  3. Tidak boleh mengundi
  4. Tidak boleh menayangkan kaki (wajib memakai sarung kaki berona nude)
  5. Tidak boleh beradu lebih awal daripada Permaisuri
  6. Tidak boleh duduk bersilang kaki melainkan hanya pada hujung kaki
  7. Tidak boleh berlakon
  8. Tidak boleh bercuti sendirian dan akan ditemani pengawal peribadi 24 jam
  9. Tidak boleh manicure dan memakai beg yang terlalu besar

Ketat juga bukan protokol mereka? Ini bermakna karier Markle sudah pun berakhir dan kini menjalani kehidupan sebagai seorang puteri diraja. Tahniah diucapkan!

Sumber The List

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan