Berikutan serbuan pihak berkuasa bagi melengkapkan siasatan mengenai 1MDB, Datin Seri Rosmah Mansor akhirnya buka mulut tentang apa yang terjadi pada keluarganya. Rosmah berkata keluarganya harus dilayan seperti manusia biasa yang memiliki maruah dan harga diri.

“Kami harus diperlakukan seperti manusia biasa. Ada hak untuk memiliki maruah,”- Rosmah Mansor

Walaubagaimanapun menerusi temu bual oleh Malaymail, beliau akur dengan serbuan pada waktu subuh beberapa hari lalu dan percaya dia dan sekeluarga berada di pihak yang benar.

Isteri bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak itu berkata, keluarganya tenang berdepan tindakan pihak berkuasa namun berharap perkara itu akan berakhir tidak lama lagi.

Dalam kenyataan lain, Rosmah akui berada dalam keluarga politik, mereka sudah biasa dengan keadaan ini dan menganggap ia dugaan dalam politik yang harus mereka tempuhi.

IKLAN

Terdahulu, polis membawa 284 kotak berisi barang kemas, beg tangan mewah di antaranya jenama Birkin dan Hermes, dan wang dari hasil penggeledahan itu. Penggeledahan itu sebagai sebahagian dari usaha menemukan bukti-bukti korupsi yang dilakukan Najib.

Sumber Malaymail

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry