Umunya kita sedia maklum Edry Abdul Halim bakal membawa keluarganya memulakan hidup baharu di Eropah bagi membolehkan anak ketiganya yang menghidap autisme menerima pendidikan terbaik. Terbaru, menerusi akaun Instagram miliknya, terlihat Edry memuat naik beberapa foto dia kini berada di Manchester.

Namun gambar yang satu ini telah mencuri perhatian dan mengundang tanda tanya. Dalam foto yang baru dimuatnaik Edry beberapa jam lalu itu nampaknya dia duduk berlatar belakangkan sebuah cafe bernama Bap yang terletak di bandar Altricham. Apa yang hangat diperkatakan oleh netizen dalam ruangan komen adalah papan tanda yang tertera nama laman web cafe tersebut.

IKLAN

Mungkin istilah ‘Bapuk’ tidak difahami oleh orang Inggeris di sana, namun rata-rata rakyat Malaysia tahu gelaran itu merujuk kepada bagi golongan lelaki yang menyerupai wanita.

I Can’t Get Over The Sign – Catriona Ross

Gambar ini telah mendapat reaksi dari netizen di dalam ruangan komen termasuk dari kalangan selebriti seperti pelakon Catriona Ross, Along Cham dan Aliff Satar.

Nampak lucu, tapilah itulah hakikatnya bila berada di perantauan, pelbagai nama kedai yang kita akan temui yang kadang-kadang seperti tak masuk akal.

Sumber IG Edry Abdul Halim

Artikel SebelumnyaKerana ‘Vape’ Amir Hasan Kini Semakin Popular!
Artikel SeterusnyaCari Publisiti? Johan As’ari ‘Sindir’ Tun Mahathir Di Twitter
Gosip Selebriti sememangnya sudah menjadi sebahagian dalam hidup saya. Tak hairanlah jika selebriti hubungi saya untuk reka cerita gosip. Cerita sahih lebih diutamakan.