Sebelum ini, murai.my pernah menyiarkan kisah mengenai pelakon baharu, Fendy Bakry kini sedang beransur pulih selepas jatuh sakit hampir sebulan yang lalu. Namun begitu, baru-baru ini terdapat pula dakwaan bahawa pelakon drama Mr Grey itu dilaporkan sedang tenat di hospital.

Fadzil Zahari Jawab Dakwaan Fendy Sedang Tenat

Menjawab dakwaan berkenaan, pengurus kepada Fendy yang juga suami Yana Samsuddin, Fadzil Zahari menafikan bahawa pelakon itu sedang tenat di hospital. Fendy kini dilaporkan berada di wad Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), Alor Setar dan tidak mengalami masalah koma atau tenat seperti didakwa umum.

“Sebaliknya doktor merehatkan Fendy dari sebarang tindakan refleks seperti batuk atau bersin dengan bius untuk mengelak jangkitan penyakit lain seperti lelah sekiranya dia batuk secara semulajadi”

Ditempatkan Di ICU

Mendengar khabar angin tersebut, pihak keluarga Fendy begitu terkesan dan sedih walhal kini pelakon itu hanya menjalani rawatan susulan biasa di hospital berkenaan.

IKLAN

“Pihak keluarga amat berduka cita dengan perkembangan khabar angin dibuat oleh pihak tidak bertanggungjawab apatah lagi pihak yang tiada kepentingan pun terhadap perkembangan kerjayanya selama ini,”

Bagaimana pun, terdapat simptom batuk ketika rawatan susulan dijalankan dan hasil pemeriksaan doktor mendapati terdapat simptom ‘pneumonia’ (paru-paru berair) lalu dia diletakkan di bawah pemerhatian doktor.

“Oleh kerana simptom itu tidak dapat dirawat segera disebabkan batuk dan serangan sakit dada yang mengganggu proses rawatan pemulihan pneumonia, doktor memutuskan untuk merehatkannya dengan bius serta memasukkan oksigen sebagai alternatif pernafasan normal untuk mengelak sesak nafas berpanjangan atau mendapat serangan asma. Disebabkan itu juga, dia kini diletakkan pada tahap unit rawatan intensif (ICU) di hospital sama,”

Tambah Fadzil, pengurusan hospital turut menetapkan garis panduan disebabkan ‘kehadiran luar biasa’ pelawat ke HSB ekoran tersebar laporan Fendy dirawat di hospital terbabit dan kawalan lawatan diperketatkan hanya untuk ahli keluarga terdekat. Sama-sama kita doakan yang terbaik buat Mr Grey!

Sumber : HarianMetro 

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

IKLAN