Nampaknya isu politik selepas Pilihan Raya yang ke 14 masih berlanjutan sehingga ke hari ini. Dengan kekalahan Barisan Nasional (BN), ramai yang menyalahkan kepimpinan mantan perdana menteri, Datuk Seri Najib sebagai punca kejatuhan parti itu pada PRU kali ini.

Turut mendapat tempias adalah pelakon dan juga Exco Puteri UMNO, Dira Abu Zahar yang henti-henti dikritik oleh netizen gara-gara sokongan kuatnya terhadap UMNO dan kerajaan terdahulu yang kini digelar parti pembangkang.

IKLAN

Terbaru menerusi Instagram miliknya, Dira  telah tampil mempertahankan dirinya tentang tindakan seorang wanita ini yang menuduhnya Kaki Kipas. Wanita itu turut meninggalkan komen dengan menyatakan dia mahu lihat kehidupan Dira sedih sampai habis.

Komen wanita yang bekerja sebagai ‘Makeup Artist’ itu turut mendapat reaksi dari pengikut Dira yang dianggap agak keterlaluan dan biadab.

Walaubagaimanapun, Dira mengambil langkah tidak ambil pusing dengan sikap buruk segelintir masyarakat yang berhati hitam. Dira akan tetap mendoakan kebaikan kepada individu ini dan memaafkan kesalahannya.

Apa-apa pun,  kita rakyat Malaysia jangan sekali-kali menjadi mangsa politik selepas pillihan raya, sama ada yang menyokong kerajaan atau yang tidak menyokong, termasuk yang tidak mengundi, elakkan dari mencetuskan pergaduhan antara satu sama lain.