Terdahulu, bekas kumpulan gitaris kumpulan rock 90-an Ekamatra, Md Nurul Azman [email protected] Salilhaldin pernah menggemparkan industri kerana terlibat dengan beberapa kes jenayah sehingga melibatkan kematian seorang warga emas ketika memecah masuk ke rumah mangsa pada Februari lalu.

Dihukum Penjara 10 Tahun

Atas kesalahannya itu, Nurul dihukum penjara 10 tahun oleh Mahkamah Seksyen di Alor Setar selepas mengaku bersalah terhadap tuduhan tersebut. Hakim Juraidah Abbas memerintahkan supaya hukuman terhadap tertuduh bermula dari tarikh dia ditangkap iaitu pada 28 Februari lalu.

Sepatutnya 30 Tahun Dan Denda

Berdasarkan pertuduhan, tertuduh didakwa menyebabkan kematian Kau Fu Eng, 71, antara 2 petang hingga 6 petang, 25 Februari lalu di sebuah rumah di Taman Malaysia, Alor Setar dan jika disabitkan kesalahan, gitaris ini boleh dipenjara sehingga 30 tahun dan boleh dikenakan denda.

Namun begitu, setelah meneliti hujahan pendakwaan dan rayuan tertuduh, mahkamah telah meringankan hukuman kerana dia mendakwa telah insaf dengan perbuatan yang dilakukannya.

Sumber: Astro Awani

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry