[VIDEO] Ucop Bagi Amaran Pedas Kepada Hafiz Hamidun

Mesti Baca

Susulan dari luahan rasa kecewa pendakwah dan penyanyi, Hafiz Hamidun terhadap isu berkenaan parodi menyerupai seorang perempuan yang dibuat oleh pengamal media sosial, hari ini pelakon Ucop atau nama sebenarnya, Yusof Hashim tampil membuat kenyataan.

https://www.instagram.com/p/BdSjyEXATvz/?taken-by=ucopppp

Menerusi akaun Instagram miliknya, Ucop memberi amaran kepada Hafiz supaya tidak memetik nama mana-mana pihak untuk dikaitkan dengan isu parodi lelaki lembut.

“Kepada Hafiz Hamidun, aku takde kena-mengena dengan isu ini sekarang. Kalau kau betul ambil peduli dengan isu sekarang, pastikan kau betul-betul bertanggungjawab menyelesaikan masalah ini, bukan main petik nama orang.”

Tonton video di bawah;

Ucop menegaskan hasil kerjanya dengan menghasilkan video berbentuk hiburan sebelum ini hanya untuk menghiburkan pengikutnya di Instagram dan rata-rata mereka suka dengan lakonan Ucop.

Terdahulu, Hafiz dalam twitternya mencadangkan program dan video parodi seperti Mak Jemah (Johan Raja Lawak), parodi yang dibuat oleh pengamal media sosial terkenal Faiz Dickie dan Ucop seharusnya diberhentikan serta-merta.

 

Menurutnya, parodi seumpama itu meskipun hanya sekadar hiburan ianya secara tidak langsung menyumbang kepada ‘galakan’ yang lain untuk membuat perkara yang sama.

Terkini

Selain Neelofa, Perkahwinan Ini Juga Dikatakan Membelanjakan Jumlah Wang Yang Besar Di Hari Bahagia Mereka

Di Malaysia, perayaan perkahwinan kadangkala berlangsung selama beberapa hari. Sesetengah selebriti akan mengadakan majlis sambutan yang berbeza untuk keluarga,...

Artikel Berkaitan