Nama Syafiq Kyle boleh dikatakan antara yang begitu ‘laris’ sekarang! Manakan tidak, dia antara pelakon lelaki yang menghiasi setiap drama di hampir semua stesen televisyen tempatan.

Semakin Kurus Kerana Bahan Terlarang?

Namun begitu, beberapa kontroversi telah terpalit pada pelakon kacak ini. Bermula dengan isu drama Nur dan yang paling hangat diperkatakan mengenai video seks yang tersebar baru-baru ini. Tidak cukup dengan itu, dia juaga terpalit dengan tuduhan kononnya mengambil bahan terlarang(dadah). Segalaya tercetus kerana bentuk fizikalnya yang terkini kelihatan semakin kurus berbanding sebelum ini.

Syafiq Jawab Tuduhan Dadah

Mengulas lebih lanjut mengenai tuduhan tersebut, pelakon ini sama sekali menafikan kononnya dia mengambil barang terlarang itu. Syafiq ketika ditemui murai.my ketika majlis pelancaran Al-Nayra dan memperkenalkan dirinya sebagai duta produk Klarisa memberitahu, punca berat badannya susut secara mendadak adalah kerana gaya hidupnya yang terkini.

Menurut Syafiq, dia kini semakin aktif denga sukan terutamanya futsal. Malah dia juga begitu menitikberatkan faktor pemakannya yang menyumbang kepada faktro mengapa dia semakin kurus.

IKLAN

“ramai yang tertanya macam mana saya boleh kurus sampai ada yang tuduh saya ambil barang terlarang. Sebenarnya tak ada pun saya cuma aktif main futsal, pergi gym dan jaga makan. Tak percaya boleh tengok IG saya, setiap minggu kita ada game. Jika dahulu berat saya adalah 75 tetapi kini susut kepada 65kg.tetapi saya agak pelik sebab saya dah kurus dua tahun tetapi baru sekarang orang perasan”

Jika benarlah Syafiq mengamalkan gaya hidup sihat baguslah! Kerana ianya bukan sahaja sihat malah turut memberi inspirasi kepada mereka diluar sana untuk kurus dan bertenaga persis selebriti kesayangan mereka.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry