Terbongkar! Adik Dedah Punca Julia Perez Hidap Kanser Rahim

Mesti Baca

Walaupun telah tiada, nama Julia Perez dan penyakit yang merenggut nyawanya masih begitu hangat diperbincangkan. Julia Perez telah meninggal dunia pada Mei tahun 2017 akibat Kanser Rahim yang sudah bertahun-tahun dideritanya.

Menerusi sebuah acara talk show yang dihoskan oleh Hotman Paris, keluarga Julia Perez bercakap mengenai penyebab dari Kanser Rahim. Adik artis seksi itu mengungkap, penyebab utama terbesar dari penyakit tersebut adalah kerana hubungan seksual.

“Menurut kata doktor, kanser Rahim itu 90 peratus disebabkan dari hubungan seksual” kata adik Julia Perez, Nia Anggia, di program acara itu.

Namun, hubungan seksual bukan satu-satunya penyebab,  kerana gaya hidup serta pola makan yang tidak sihat juga boleh mempengaruhi.

“Ya, mungkin juga dari makanan, termasuk gaya hidup. Makanan yang tak sihat, yang sering tak cukup tidur,” ucap Nia Anggia menjawab pertanyaan Hotman Paris mengenai punca lain timbulnya kanser rahim.

Julia Perez sendiri diketahui bernikah dengan Gaston Castano pada 2013 di Australia. Namun, tiga tahun kemudian mereka rasmi bercerai.

Sumber Liputan6

Terkini

Majlis Pernikahan Neelofa Langgar SOP, Polis Beri Cadangan Kompaun

Nampaknya isu berkaitan dengan usahawan Neelofa masih berlanjutan hingga sekarang. Susulan mengenai jemputan yang hadir di majlis pernikahannya yang...

Artikel Berkaitan