‘Macam Confirm Ahli Syurga!’- Ini Teguran Safiey Illias Buat Niqabis

Mesti Baca

Antara 5 Pasangan Selebriti Yang Menjalankan Perniagaan Bersama

Menjadi seorang selebriti bukan sahaja dapat meraih populariti malahan dapat memasarkan produk sendiri pada peminat dan meraih jualan tanpa...

5 Selebriti Hollywood Ini Kongsi Kisah Mereka Hadapi Sexism

Isu sexism , prejudis atau diskriminasi jantina bukan sahaja berlaku terhadap wanita biasa, malah selebriti wanita juga turut mengahadapi...

Cantiknya Bilik Puteri Kesayangan Gigi Hadid. Semuanya Serba Pink!

Safaa Malik, adik kepada Zayn Malik telah memuat naik foto terkini ruang permainan dan bilik tidur puteri kesayangan Zayn...

Yang terlihat oleh mata anda belum tentu benar, sebab penampilan luar tidak semudah untuk dihukum, maka hati-hatilah menaruh prasangka tentang hidup seseorang agar hidup anda tak terjerumus pada hal-hal yang merugikan, seperti halnya berprasangka buruk, dan menfitnah.

Niqabis Tak Cerminkan Akhlak

Sama seperti nasihat yang disampaikan oleh jutawan kosmetik Safiey Illias yang menyelar tindakan sesetengan golongan Niqabis yang tidak mencerminkan akhlak yang mulia dalam berbicara lagi-lagi berkata-kata di media sosial.

Hal ini dapat dibuktikan oleh Safiey yang memuatnaik satu keratan komen dari individu dengan gambar profil mengenakan niqab telah meninggalkan komen yang agak biadab dan tidak bermoral di ruangan komen Instagram miliknya.

Menurut tinjauan kami terhadap akaun Instagram individu itu, tidak dapat dinafikan dia sering berkongsi hal-hal agama. Namun apa yang boleh kami katakan, apabila agama dijadikan tunggangan, maka ramai yang ambil kesempatan.

Seperti yang dinasihatkan oleh Safiey kepada golongan ini, dia berharap supaya tidak mencemarkan imej niqabis dengan kelakuan biadab seperti ini.

Tapi berkemungkinan juga individu ini menggunakan akaun palsu dan sejenis yang pengecut berdepan dengan realiti. Walaubagaimanapun, setuju dengan nasihat Safiey, orang alim tak semestinya syurga tempatnya. Tidak kira solat cukup 5 waktu pun tapi sebabkan satu perkara kecil terhapus semua kebaikan dan keimanan kita. Tak perlu nak judge orang lain kerana kadang-kadang orang yang kita berprasangka buruk lebih mulia disisi Allah dipengakhirannya.

Terkini

‘Harap Kamu Mati’- Adik Zyn Malik Disumpah Kerana Tak Dapat Restu

Waliyha adalah adik kepada Zayn Malik dari kumpulan One Direction. Dia pernah muncul dalam video muzik kumpulan itu pada...

Artikel Berkaitan