Dalam jodoh, kita pasti akan bertemu dengan orang yang sesuai atau sepadan dengan kita kerana itulah hukum alam yang ditetapkan oleh Tuhan. Jodoh itu memang rahsiaNya, Dia telah tetapkan siapa untuk kita tetapi kita perlu berusaha untuk mencari siapakah dia.

Bercakap mengenai percintaan dan jodoh, teringat pula kisah pertunangan antara pelakon Elfira Loy dan penyanyi Sufian Suhaimi yang berakhir dengan perpisahan.

IKLAN

Usia 25-27 Tahun Untuk Berkahwin

Menurut laporan dari Kosmo, Sufian berkata dia masih tidak terfikir untuk mencari teman hidup dan mahu memberi fokus terhadap kerjayanya dalam bidang muzik.

Bila ditanya mengenai usia yang sesuai bagi seseorang lelaki itu untuk menamatkan zaman bujang. Tanpa berfikir panjang, ini jawapan Sufian.

“Sejujurnya, ia bergantung pada individu. Jika individu tersebut tidak tahan mahu berkahwin, usia 25 hingga 27 merupakan masa yang sesuai,” tutur Sufian sambil ketawa.

Nampaknya usia yang dipilih adalah dalam lingkungan umur Sufian, namun dia selesa solo buat masa ini.

“Saya gembira dengan hidup sekarang. Saya dikelilingi oleh keluarga, rakan-rakan dan peminat yang tidak henti-henti memberikan sokongan. Jadi, tidak ada sebab untuk saya berkejar-kejar menamatkan zaman bujang,” katanya lagi.

Sumber Kosmo