Syukur Alhamdulillah, selepas hampir seminggu berkampung di hospital Ramsay Sime Darby menjalani pembedahan ACL di bawah lutut kirinya, akhirnya Aidid Marcello dapat pulang ke rumah bersama dengan keluarga tercinta.

Aidid dipercayai mengalami kecederaan yang serius sehingga menyebabkan bahagian ligamen anterior cruciate (ACL) pada lututnya putus ketika bermain bola beberapa hari lalu.

“2018-1980 = 38 tahun.
Alhamdulillah, aku dibesarkan di kampung membawa ke bandar, dari bujang sampai kawin, Allah kuatkan semangat dan jaga kesihatan aku. Tapi hari ini dlm sejarah, akhirnya tangan aku ditusuk jarum dan merebahkan diriku di tilam hospital menunggu kurang lebih 21 jam sebelum lututku di perbaiki. 
Doakan keselematan saya ya… amin”, Tulis Aidid pada kapsyen gambar.

IKLAN

Aidid juga meluahkan rasa bersyukur kerana kembali pulih dan turut mengingatkan kepada peminatnya supaya kerap membuat medical check up sebelum jatuh sakit tanpa diduga.

Aidid juga berkongsi detik cemas apabila tidak mampu membuang air kecil selepas menjalani pembedahan pada bahagian lutut kirinya pada minggu lepas. Perkara itu berpunca akibat kesan sampingan ubat tahan sakit yang diberikan kepadanya namun keadaannya semakin pulih.

murai.my mendoakan agar Aidid kembali aktif seperti biasa dan dapat menjalani aktiviti harian seperti dahulu.

Sumber : Instagram Aidid Marcello

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry