Uyaina Arshad Hos Malaysia Pertama Kendali Rancangan Di Indonesia

Mesti Baca

Rezeki yang tidak putus-putus buat pengcara Uyaina Arshad. Manakan tidak, selepas menjadi juara Puteri Muslimah Asia, nampaknya Uyaina telah ‘disunting’ mengendalikan sebuah program di Indonesia.

Dua Program Indonesia Milik Uyaina

Jika sebelum ini Uyaina telah diberikan kepercayaan mengendalikan program Aksi Asia di Indonesia, kali ini sebuah lagi program, Liga Dangdut bakal menyaksikan wajah pengacara ini sebagai penghias utamanya. murai.my difahamkan rancangan itu bakal melibatkan durasi selama tiga bulan bermula Oktober depan dan Uyaina bakal ditemani ibunya sepanjang berada di sana.

Produksi Berpuas Hati Dengan Uyaina

Menurut Uyaina, antara faktor mengapa dia dipilih mengacarakan rancangan hiburan itu adalah kerana pihak produksi berpuas hati dengan prestasinya sebagai pengacara dalam Aksi Asia. Malah pemilihan tersebut begitu bermakna baginya kerana itu adalah impiannya sejak sekian lama untuk mengacarakan sebuah rancangan berbentuk hiburan.

“Saya adalah pengacara luar pertama. Jadi, banyak mendapat sokongan dan tunjuk ajar daripada rakan pengacara yang lain juga. Pastinya, peluang ini sangat bermakna, segali gus ia menguji kemampuan sebenar saya sebagai pengacara.

“Alhamdulillah dengan rezeki ini dan saya berharap ruang di negara sendiri akan terbuka lebih luas selepas ini, InsyaAllah,”

Sumber : Berita Harian

Terkini

Selain Neelofa, Perkahwinan Ini Juga Dikatakan Membelanjakan Jumlah Wang Yang Besar Di Hari Bahagia Mereka

Di Malaysia, perayaan perkahwinan kadangkala berlangsung selama beberapa hari. Sesetengah selebriti akan mengadakan majlis sambutan yang berbeza untuk keluarga,...

Artikel Berkaitan