Kebanyakan lelaki yang memiliki sifat sedikit lembut sebenarnya bukanlah sesuatu yang mudah mereka menjalani kehidupan untuk membetulkan diri dan melawan nafsu. Golongan seperti mereka ini dicemuh dihina digelar berbagai-bagai akhirnya mereka boleh jadi semakin agresif.

Saya tertarik dengan respon dari pelakon popular Sharifah Sakinah yang menjawab isu lelaki lembut yang kini terlihat lebih menonjol dan agresif.

Sakinah telah menjawab salah satu soalan dari peminatnya menerusi Instagram Stories,

“Patut ke kita tangkap lelaki-lelaki lembut, kemudian suntik testosteron untuk kembalikan fitrah asalnya?” tanya peminatnya.

Soalan yang diajukan menerusi ruangan Ask Me Question di Instagram (IG) Story peribadinya telah dijawab ringkas oleh Sakinah.

“Kalau tiba-tiba anak awak lembut, awak nak buat apa kat dia?” jawab Sakinah

IKLAN

Yang pastinya, pengaju soalan ini pasti tersentak dengan jawapan Sakinah. Saya setuju dengan jawapan Sakinah, golongan ini harus mendapat sokongan bukannya sampai nak menyeksa mereka dengan cara yang bukan-bukan. Apa-apa pun kepada masyakakat yang mencemuh golongan lembut, anda sangat salah dan berdosa! Anda telah merosakkan satu jiwa yang ingin berubah.

Sumber Instagram Sakinah