Pelakon serta pengacara popular, Yana Shamsudin yang telah berkahwin dengan Fadzil Zahari sudah berhijrah kepada yang lebih baik. Perubahan berhijab yang dilakukan oleh Yana Samsudin membuatkan ramai memujinya dan kali ini sekali lagi Yana menerima kata-kata terpuji dan turut ramai yang respect kepadanya.

Tindakan Yana apabila ahli Running Manย yang ingin bersalam dengannya telah ditolak dengan cara yang baik oleh Yana yang dikatakan sangat bagus serta terpuji bagi wanita yang bertudung sepertinya.

View this post on Instagram

(Pukul 9am nanti saya buat Live kat FB saya ok, khas buat yang takda or tak sempat tengok TV9 ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜) . Assalamualaikum salam Jumaat semua… anneyohasayo ๐Ÿค— haaa… yana nak share yang hari Ahad ni (5 Ogos) kita akan berjumpa di Mydin USJ jam 1pm untuk #CampurCampurSiap masak live dengan yana ๐Ÿ˜ haa.. kita leh share resepi acik acik bawang dengan korang… . . . Untuk esok pulak standby di Tv9 jam 9am tau, yana bersama geng abam & hakak Korea #RunningMan ( @jeeseokjin @yangse2848 @ssongjjong.ifnt @jeaworld ) akan offer korang barang-barang best & rare dari Korea๐Ÿ˜˜ . . khas kolaborasi #SalesKingTV & @cjwowshop save no ni 1800180808 cepat, esok kalau peminat nak beli barang leh support untuk capai misi diorang kasi SOLD OUT!!! hikhik… jangan lupa k.. 2 date nih ๐Ÿ˜ #TheWowShow #CjWowShop #YanaHosting #SungJong #Infinite #jisukjin #yangsechan #jea #browneyedgirls #inspirit #HidupMestiAdawow #YanaLifeHack #tipscantikyanasamsudin #YanaSamsudin

A post shared by Yana Samsudin (@yanasamsudin) on

Video yang dikongsi Yana telah mendapat perhatian ramai sehingga meraih hampir 200k tontonan. Malah kelihatan juga menerusi video tersebut, Yana kelihatan sangat sopan sesuai dengan kepribadiannya mungkin kerana itulah beliau dipuji ramai.

IKLAN

Rata-rata netizen memberi komen dan ada yang mengatakan sangat respect kepada Yana kerana mengetahui batas agama kita dan turut menolak salam daripada ahli Running Man dengan cara baik.

murai.my pun kagum dengan sikap Yana Shamsudin yang menjaga batas seorang wanita muslimah, BRAVO YANA!!!

Sumber : IG Yana Shamsudin