Masih lagi hangat memperkatakan mengenai sesi peragaan koleksi Fazbulous oleh Fazura di Kuala Lumpur Fashion Week 2018 baru-baru ini. Selain dari konsep ‘rebah’ di atas pentas yang menjadi perhatian ramai, penggunaan seorang model berbadan gempal juga antara tumpuan utama pada sesi tersebut.

Sengaja Perli Faizah Elai?


Model tersebut yang dikenali sebagai Pom mendedahkan bahawa Fazura dan pasukannya telah memilihnya sebagai model bukanlah kerana ingin memalukan dirinya.

Sebaliknya ingin buktikan pada netizen diluar sana, isu ‘body shaming’ bukanlah sesuatu yang bagus dan semua orang berhak dilayan sama rata dan mencapai impian masing-masing tanpa mengira faktor fizikal dan sebagainya. Namun begitu, di sebalik pemilihan tersebut ada juga yang mendakwa Fazura sengaja gunakan Pom untuk memerli pelakon Faizah Elai mengenai insiden ‘body shaming’ beberapa minggu yang lalu.

Model Berbadan Gempal Beri Inspirasi Buat Netizen


Dalam perkembangan lain, Pom menerusi Instagram nya mengucapkan terima kasih atas sokongan dan kata-kata semangat yang diberikan padanya.

Sejak menyertai pertunjukan fesyen itu, populariti Pom naik secara mendadak. Selain menerima pujian positif dari ramai selebriti, ramai netizen yang mengagumi semangat jitu Pom dan memberi inspirasi buat mereka. Pom telah buktikan bahawa berbadan gempal juga boleh jadi cantik dengan gayanya tersendiri. Tahniah diucapkan!

Gambar Instagram Monalisa Cavalli

IKLAN

Komen Anda