Seorang demi seorang artis tempatan mula beralih kepada bidang perniagaan. Berniaga di pasar tani nampak seperti suatu perniagaan yang kecil, namun siapa sangka bahawa pulangan yang dinikmati oleh peniaganya adalah lumayan sehingga mampu meningkatkan taraf ekonomi masing-masing.

Apa yang menggembirakan ialah apabila sambutan orang ramai terhadap perniagaannya begitu menggalakkan.

https://www.instagram.com/p/Bmet4v2BaMA/?taken-by=maskhan_

IKLAN

“Alang-alang Beli Ikan Pekasam, Biar Satu Badan Bau Masam”, itulah gurauan pelakon dan model popular Mas Khan menarik minat pelanggan yang berkunjung ke Pasar Tani Mega.

https://www.instagram.com/p/BmGGXbkHl2S/?taken-by=masbropekasam

Mas Khan terlihat sedang sibuk mempromosikan perniagaan yang diusahakan iaitu Masbro Pekasam yang diboleh didapati di Pasar Tani sekitar Kuala Lumpur termasuk di Keramat dan Taman Melawati.

“Alhamdulillah sambutan luar biasa, sporting orang orang Keramat Permai ?? meh meh support Ikan Pekasam kami @masbropekasam ? #MencariRezekiHalal” tulisnya di Instagram

Pemilik Homestay

Selain mengusahakan perniagaan Ikan Pekasam, Mas Khan juga pemilik Homestay yang  dinamakan Masbro Village terletak di Paya Rumput, Melaka. Homestay ini sebenarnya diusahakan bersama keluarga dan adik beradiknya.  Masbro village ini bukan sahaja unik malah turut dinobatkan sebagai homestay ketiga tercantik di dalam Asia.

IKLAN

Puji dengan semangat dan kesungguhan buat Mas Khan dalam perniagaan. Dalam usia yang muda, Mas Khan membuktikan itu bukan kayu pengukur kejayaan mereka menguasai bidang perniagaan.