Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikulnya. Begitu dugaan terpaksa dihadapi Jurusolek, Hairul Ejay diduga menghidapi penyakit Tibi. Difahamkan, Hairul atau nama sebenarnya Mohd Hairul Nizam Bin Amaran dikenali dikalangan artis popular tanahair kerana khidmatnya sebagai Jurusolek.

Pelakon Datin Almy Nadia, berkata, Hairul disahkan menghidap penyakit itu sejak sebulan yang lalu dan kini Hairul sedang terlantar di rumahnya dan perlukan bantuan kewangan dari orang ramai.

IKLAN
View this post on Instagram

Assalammualaikum sahabat2 seperjuangan.. Pada sesiapa yg mengenali Ejay Makeup Artis (Hairul Ejay) sudah sebulan sakit…beliau sekarang sedang terlantar di rumah ampang .. beliau di saspek kan menghidapi penyakit TIBI.. untuk pulih..beliau memerlukan 6 bulan masa untuk pulih seperti sediakala.. Sekarang beliau tidak mempunyai sumber income.. jadi sebagai pejuang industri marilah kita sama2 bersedekah kepada ejay.. memandangkan dah sebulan sakit..ejay tiada punca pendapatan.. Diharap sahabat2 kita dalam ni semua sudi membantu seikhlas hati.. Tak kisah sikit ke banyak.. mungkin ni masa dia.. masa kita x tau lagi.. Allah akn pelihara rezeki kita selagi kita ikhlas membantu org2 yg memerlukan.. Sesiapa yg nak bantu boleh bank in terus ke akaun bank beliau.. Salam sayang.. *Nama : Mohd Hairul Nizam Bin Amaran* *No Akaun Maybank : 1640 5228 7260*

A post shared by Almy Nadia (@almynadiaofficial) on

“PAda sesiapa yang mengenali Ejay Makeup Artis (Hairul Ejay) sudah sebulan sakit. Beliau sekarang sedang terlantar di rumah ampang. Beliau di saspek kan menghidapi penyakit TIBI.” tulisnya di Instagram

Menurut Almy, untuk Hairul pulih seperti sediakala, dia memerlukan masa selama 6 bulan dan mengharapkan bantuan dari segi kewangan memandangakan Hairul tiada sumber pendapatan sejak sakit.

“Untuk pulih beliau memerlukan masa selama 6 bulan. Sekarang beliau tidak mempunyai sumber pendapatan. Jadi sebagai pejuang industri marilah kita sama-sama bersedekah kepada Hairul. Diharapkan sahabat-sahabat kita semua sudi membantu seikhlas hati. Tak kisah sedikit ke banyak, mungkin ini masa dia, masa kita tak tahu lagi. Allah akan pelihara rezeki kita selagi kita ikhlas membantu orang-orang yang memerlukan.”

Orang ramai yang ingin menghulurkan sumbangan boleh berbuat demikian menerusi akaun bernama Mohd Hairul Nizam Bin Amaran dengan nombor Akaun Maybank 1640 5228 7260. Semoga dipermudahkan segalanya!