Awal minggu yang lalu, pelakon veteran Wan Maimunah dikhabarkan telah dimasukkan ke Hospital Alor Gajah, akibat sesak nafas dan jangkitan kuman pada paru-paru. Menurut laporan media tempatan sebelum ini, Wan Maimunah atau lebih mesra disapa sebagai Ibu mula mengalami sesak nafas selepas melawat salah seorang adiknya di Gadek, Alor Gajah.

Jasmin Hamid Dedah Ibu Masih Dirawat

Terbaru, pelakon Jasmin Hamid menerusi Instagram nya telah mendedahkan bahawa pelakon itu masih lagi mendapat rawatan di hospital yang sama dan belum dibenarkan keluar atas faktor kesihatannya. Malah Jasmin turut berkongsi gambar terbaru Ibu yang telah dimasukkan salur wayar pernafasan di hidungnya untuk tujuan rawatan.

Doa Buat Wan Maimunah

View this post on Instagram

Assalamualaikum sayangku semua.. . . Keadaan terbaru salah seorang kakak kesayangan saya, Seniwati Wan Maimunah @ibu_maimunah masih lagi tidak sihat seperti yang saya khabarkan sebelum ni dan beliau masih berada di Wad Kenanga 2B,Hospital Alor Gajah, Melaka kerana penyakit ASMA dan Kemungkinan jangkitan kuman paru -paru. . . Memandangkan RAMAI YANG BERTANYA pada saya, bagaimana caranya jika ingin memberi sumbangan buat beliau.. DENGAN KEIZINAN BELIAU, saya paparkan ACCOUNT NUMBER pada YANG INGIN hulurkan sumbangan buat beliau.. Bila kita ringankan beban orang lain, ALLAH juga akan ringankan beban kita.. Marilah kita sama-sama berdoa buat beliau supaya ALLAH sembuhkan penyakit beliau dan panjangkan usia beliau.. . . – LEMBAGA TABUNG HAJI – Wan Maimunah Binti Abdul Aziz – 060801000048704. Boleh buat transaksi melalui Bank Islam juga.. . . Dengan SEDEKAH akan dapat panjangkan umur kita.. Aamiin.. @persatuansenimanmalaysia @finasmalaysia #artismalaysia #hospital #asthma #asthmaattack #lelah #ayerkeroh #ayerkerohmelaka #sedekah #mother #ibu

A post shared by jasminhamid (@jasminhamidjh) on

Selain itu, Jasmin turut mengharapkan doa daripada orang ramai khususnya para peminat agar mendoakan sahabatnya itu kembali pulih seperti sedia kala dan berkongsi nombor akaun bank milik Wan Maimunah untuk tujuan sumbangan ikhlas mereka diluar sana. Pada akhir November 2016, pelakon itu pernah dimasukkan di Hospital Jasin, akibat jangkitan kuman pada paru-paru dan jantung bengkak.

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry