Jika rakyat Indonesia berbangga dengan pelakon Iko Uwais menerusi filemnya, Mile 22 kita pula begitu berbangga dengan Henry Golding, anak kelahiran Sarawak yang muncul sebagai watak utama dalam Crazy Rich Asians.

Henry Golding Kongsi Rasa Kagum Dengan P.Ramlee

Tidak malu dan segan, malah Henry begitu berbangga membawa nama Malaysia ke pentas antarabangsa. Bukan itu sahaja, menerusi Instagramnya, pelakon ini mendedahkan dia begitu kagum serta menjadikan Allahyarham Tan Sri P.Ramlee sebagai idolanya ketika ditanya oleh sebuah media antarabangsa.

“Ketika Hollywood Repoter bertanyakan siapa yang saya jadikan sebagai inspirasi ketika kecil, tanpa gagal..adalah lelaki ini.. kalau anda semua tahu..”

Dua Anak Malaysia Dalam Crazy Rich Asians

Selain Henry, ada seorang lagi pelakon yang anda patut kagumi yang turut membintangi filem ini. Beliau adalah Tan Sri Michelle Yeoh yang sudah sekian lama mencipta nama dalam dunia Hollywood.

Pelakon yang berasal dari Ipoh, Perak ini mula dikenali menerusi filem James Bond – Tomorrow Never Dies pada 1997 dan merupakan pelakon wanita yang berkebolehan dalam aksi lagak ngeri. Syabas diucapkan buat kedua-dua pelakon ini!

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry