Pentas Big Stage semakin hampir ke kemuncaknya apabila semalam hanya berbaki 6 orang penyanyi untuk mara ke peringkat seterusnya selepas Tajul menjadi penyanyi yang keempat tersingkir dari rancangan realiti itu.

Sarah Suhairi ‘Trending Worldwide’

Meskipun begitu, sesuatu yang agak membanggakan apabila pihak Big Stage memaklumkan salah seorang penyanyi, Sarah Suhairi telah mencetuskan fenomena nya tersendiri apabila muncul berada di tangga kedua dunia YouTube pada minggu lalu.

Semuanya kerana Sarah telah menyanyikan single terbaru kumpulan penyanyi Wanita terkenal, Blackpink yang berjudul Ddu-du Ddu-du pada konsert minggu keempat.

YouTubers Korea Puji Persembahan Sarah

IKLAN

Melihatkan pada persembahannya itu turut menarik perhatian rancangan YouTube terkenal di Korea. Malah mereka turut melihat sendiri persembahan Sarah dan memuji kelancaran penyanyi itu menyanyikan lagu tersebut terutamanya di bahagian rap.

Menyedari akan video dari Korea itu, Sarah mengucapkan kesudian mereka membuat ulasan yang begitu bermakna baginya. Terdahulu, lagu ini turut mencetuskan kontroversi nya sendiri apabila seorang penyanyi terkenal dikatakan telah menyindir juri tetap rancangan realiti itu.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry