Sejak kebelakangan ini filem seram tengah menjadi kegemaran para penonton. Pada tahun ini, sebuah filem A Quiet Place telah menghantui ramai penonton sehinggakan filem ini berjaya di box office. Filem dari pelakon dan pengarah yang sama  John Krasinski ini menerima banyak pujian dari pengkritik filem.

A Quiet Place mengisahkan tentang serbuan alien yang membunuh hampir seluruh populasi bumi. Alien ini tak hanya bijak tapi juga memiliki pendengaran yang tajam. Fokus cerita utama ada pada Lee Abbott dan keluarganya yang memiliki anak pekak dan bisu bernama Regan.

IKLAN

Sepanjang filem ini, mereka harus berjuang untuk bertahan hidup dengan tidak mengeluarkan suara. Namun, ia bukan hal yang mudah, mengingatkan isteri Lee, Evelyn Abbott (Emily Blunt), tengah mengandung dan segera melahirkan anak keempat. Ditambah, konflik antara Lee dan anak gadisnya, Regan, membuatkan penonton semakin stress.

Setelah melalui perjuangan menentang alien, akhirnya mereka menemukan titik lemah para alien. A Quiet Place berakhir dengan epik menerusi adegan Evelyn yang memegang senjata. Tentu saja, ending tersebut sudah berjaya memuaskan penonton. Namun sebenarnya, Krasinski menemui idea untuk mengembangkan cerita sekuel A Quiet Place menjadi lebih kompleks.

Namun, John Krasinski tidak mahu membocorkan jalan cerita sekuel film ini nanti. Adakah nanti fokus utama tetap pada keluarga Abbott atau beralih ke kelompok lain yang juga ingin bertahan dari serangan alien? Kita nantikan!

Ketika ini Krasinski dikhabarkan tengah menggarap skenario sekuel A Quiet Place. Dipetik dari Comicbook, filem sekuel A Quiet Place ini direncana bakal ditayangkan pada tahun 2020. Sementara dalam perkembangan lain, Krasinski juga sibuk dengan siri TV dari Amazon, Jack Ryan.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Komen Anda