Umum mengetahui filem Munafik 2 karya Syamsul Yusof telah berjaya mencipta fenomena tersendiri dan memecah rekod kutipan filem paling banyak berjumlah RM40 juta hanya dalam masa 17 hari tayangan.

IKLAN

Mempunyai perancangan untuk menayangkan filem tersebut di Indonesia pada 26hb September ini, Munafik 2 telah menjadi mangsa jenayah cetak rompak yang dirakam secara haram di pawagam dan kemudiannya di muat naik di media sosial dan dipercayai akaun tersebut milik warga Indonesia.

Syamsul tampil memberikan amaran keras terhadap individu tidak bertanggungjawab itu untuk memadam video tersebut sebelum pihaknya mengambil tindakan undang-undang atas kesalahan yang dilakukan.

“Saya sudah maklum tentang perkara itu tapi tak mahu ulas lanjut. Ada yang masih tak faham apa yang mereka buat ini salah di sisi undang-undang Malaysia.

“Pihak Skop Production akan mengambil tindakan terhadap mereka yang melakukan perkara tidak bertanggungjawab itu. Sila padam video tersebut dan jika masih berdegil syarikat akan mengambil tindakan”, kata Syamsul kepada Mstar Online.

murai.my memahami betapa sedih dan marahnya Syamsul serta pihak yang menjayakan filem Munafik 2 dimana usaha dan penat lelah mereka untuk menghasilkan filem berkualiti dicuri begitu sahaja. murai.my berharap pihak terbabit akan segera mengambil tindakan.