Pemergiannya begitu dirasai seluruh industri tanah air. Berita mengenai Pak Ngah atau nama sebenarnya Datuk Suhaimi Mohd Zain ibarat satu tamparan hebat buat yang mengenalinya secara rapat.

Sambutan Ulangtahun Pak Ngah Yang Ke-60 Tidak Kesampaian 

Semalam sepatutnya adalah ulangtahun usianya yang ke-60 tahun. Namun Allah lebih menyayanginya kerana beliau pergi pada ambang ulangtahunnya itu. Menurut ahli keluarganya, Pak Ngah begitu beria-ria untuk meraikan sambutan ulang tahun kelahirannya pada tahun ini namun hasratnya itu tidak tercapai.

Ajai Buat Netizen Sebak

Dalam perkembangan lain. penyanyi dan komposer iaitu Mohd Faizal Maas atau lebih dikenali sebagai Ajai telah membuat netizen sebak selepas memuat naik sebuah bingkisan untuk sahabatnya itu. Malah Ajai turut memuat naik video sambutan hari lahir Pak Ngah yang terakhir pada tahun lalu yang telah dikirim Allahyarham padanya.

View this post on Instagram

Ini merupakan video ‘Hari Lahir Terakhir ‘ yg dikirimkan oleh ‘Arwah’ tahun lalu… pada saya..PN sentiasa berkongsi cerita.. ilmu & nasihat. PN adalah seorang yg jujur dalam seninya.. dan tidak ada maksud ‘Persaingan’ dalam musiknya. Berkongsi pengalaman dan bekerja tidak kira sesiapa.. walau yg lama atau yg baru… demi menaikkan nama Industri Muzik Dan Cintanya Pada Seni’ Hari ini adalah ‘Hari Lahirnya’ Allah lebih menyayangimu..Segala kata nasihat dan tunjuk ajar.. akan sentiasa bermain diminda ku…Moga PN ditempatkan bersama mereka yg beriman..#insyallah Sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah‘ Agar ‘Rohnya’ tenang disisi ‘Penciptanya’ We Gonna Miss You’

A post shared by MOHD FAIZAL MAAS🇲🇾 (@byajai) on

IKLAN

“Hari ini adalah ‘hari lahirnya’, Allah lebih menyayangimu, segala kata nasihat dan tunjuk ajar akan sentiasa bermain dimindaku,”.

Allahyarham Pak Ngah meninggal dunia di Batam, Indonesia pada Selasa lalu akibat kegagalan jantung. Al-Fatihah.