Meskipun pada mulanya terdapat segelintir netizen ingin memboikot filem ini, ternyata Paskal The Movie punyai auranya tersendiri apabila mula melakar sejarah sebagai antara filem aksi ketenteraan yang mendapat sambutan hangat sepanjang zaman.

Kutip RM 7.5 Juta Dalam Empat Hari Tayangan

Lebih membanggakan, Paskal yang menceritakan mengenai pengorbanan anggota elit Pasukan Khas Laut (PASKAL), Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) kini telah mencatat kutipan sebanyak RM7.5 juta hanya dalam tempoh empat hari tayangan. Menerusi media sosial, ramai yang memuji serta tidak kurang juga ada mengaku bertepuk tangan selepas menonton filem ini yang dilihat sebagai sesuatu yang baru.

Malah kami di murai.my turut memperakui akan impak yang dibawa barisan pelakon Paskal yang dibarisi Hairul Azreen, Ammar Alfian, Henley Hii, Taufiq Hanafi, Gambit Saifullah, Hafizul Kamal, Theebaan G dan Jasmine Suraya Chin.

IKLAN

Rakan Pelakon Bangga Dengan Hairul Azreen

Dalam perkembangan lain, melihatkan keberkesanan Hairul membawa watak utama filem ini, rata-rata rakan artis turut memuji serta berbangga kerana pelakon itu berjaya menghayati watak dengan baik.

Turut berbangga dan gembira dengan kutipan filem itu, Hairul menerusi akaun Instagram miliknya turut mengucapkan penghargaan kepada mereka yang menyokong. Terdahulu, Paskal memungut RM2 juta pada hari pertama tayangan pada 27 September lalu.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry