Selepas menjadi sebahagian dari keluarga diraja setelah rasmi bernikah dengan Putera Harry pada Mei 2018 yang lalu, setiap gerak-geri Meghan Markle seolah tak pernah lepas dari tumpuan orang ramai. Sama terjadi kepada kakak iparnya, Kate Middleton, penampilannya di berbagai acara kerajaan sering dinantikan.

Seperti mana yang kita tahu, Puteri Diana, ibu kepada Putera Harry memang dikenali sebagai salah satu wanita yang berpengaruh di dunia. Gayanya yang fashionable membuatkan Princess of Wales itu sering menjadi ikutan dan dinobatkan sebagai ikon fasyen pada zaman kegemilangannya.

IKLAN

Menariknya, sejak Meghan sering mendapat liputan media, orang ramai mula perasan bahawa Meghan memiliki selera fesyen yang sama dengan Puteri Diana. Mulai dari gaya berpakaian mahupun aksesori yang dikenakannya seolah mengingatkan kembali kepada mendiang mertuanya tersebut.

Berikut murai.my rangkumkan dari berbagai sumber yang membuktikan Meghan Markle mengenakan fesyen yang mirip dengan Putri Diana.

10Anting kupu-kupu, menyerikan lagi penampilan dua puteri kerajaan ini

9Baru-baru ini, setelah mengumumkan kehamilannya kepada umum, Meghan terlihat mengenakan dress putih tanpa lengan. Dalam foto tersebut Meghan memperlihatkan baby bumpnya.

8Busana Diana serba hitam dengan corak bunga merah  ini juga hampir serupa dengan pemakaian Meghan.

7Gaya santai Meghan dan Diana mengenakan kemeja berwarna putih. Meghan sendiri tampil lebih moden dengan jeans biru.

6Pada tahun 1988, Diana memakai blazer dengan corak kotak-kotak ketika lawatannya ke Paddington Station di London. Meghan memakai busana yang mirip ketika berkunjung ke Wales.

5Kalau lihat fesyen begini, mereka berdua seolah-olah  kenakan pakaian yang sama.

4Baju jalur putih hitam. Meghan menjadikannya sebuah gaun tanpa lengan, sedangkan Diana lebih santai dijadikan outer.

3Motif yang sekilas pandang nampak mirip cuma corak saja yang berbeza.

2Dress pink model off shoulders yang dikenakan Meghan sebelum ini pernah mendapat kritikan dikatakan ia melanggar peraturan diraja.

IKLAN

1Kenakan dress dengan belahan dada rendah berwarna merah. Penampilan Meghan dan Diana sama-sama mempesona.