5 Fakta Mengenai Calum Scott Ini Bakal Buatkan Anda Terkejut!

Mesti Baca

Penyanyi antarabangsa Calum Scott sebenarnya sudah lama menempa nama dalam industri hiburan. Pelbagai percubaan telah dipertaruhkan Scott namun seperti tidak berhasil sehinggalah lagu terbarunya berjudul You Are The Reason menerima sambutan yang begitu menggalakkan.

5 Fakta Calum Scott Yang Mengejutkan

Disebalik kejayaannya itu ramai yang tidak tahu fakta ataupun perihal mengenai dirinya. murai.my bawakan 5 fakta ini untuk anda peminat Calum Scott!

Terima ‘Golden Buzzer’ Dari Simon Cowell

Pada 2015, Scott telah menyertai pertandingan realiti Britain’s Got Talent (BGT). Menyanyikan lagu berjudul Dancing On My Own, dia menerima standing ovation dari penonton. Lebih mengejutkan, Simon Cowell turut menekan Golden Buzzer sekaligus melayakan dia membuat persembahan di peringkat seterusnya.

Adik Turut Sertai BGT

Dalam rancangan yang sama, adik perempuannya, Jade Scott turut mencuba nasib. Namun langkahnya terhenti, apabila dia gagal ke pusingan seterusnya selepas menerima 3 undian ‘Tidak’ dari para juri.

Hasrat Berduet Dengan Leona Lewis Tercapai!

Single kedua nya dari album Only Human benar-benar menaikkan namanya! Bukan sahaja merakamkan versi solo, malah Scott turut berduet bersama penyanyi idola nya, Leona Lewis. Bermula sebagai peminat,siapa sangka impiannya untuk berduet bersama Leona telah tercapai.

Calum Scott Mengaku Gay?

Benarkah Scott seorang gay? Benar! Pengakuan itu dibuat olehnya sendiri pada tahun 2016 menerusi sebuah majalah antarabangsa. Baginya ianya seperti satu kebebasan apabila sudah dewasa kerana apabila pengakuan itu dibuat ketika dia masih kecil ,pelbagai kecaman telah diterima olehnya.

Pernah Sertai Kumpulan Tribute Maroon 5

Sebelum bergelar penyanyi solo, Scott pernah mengetuai kumpulan tribute buat Maroon 5. Dikenali sebagai Maroon 4, kumpulan ini turut membuat siri penjelajahan mereka di UK. Pada 2014, dia menubuhkan duo elektronik yang dinamakan sebagai The Experiment bersama John McIntyre sebelum bepecah tidak lama kemudian.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan