Kerana terlalu yakin dan taksub untuk melakukan aksi lagak ngeri dalam muzik videonya, penyanyi Rap dari kanada ini maut ketika sedang menjalani penggambaran tersebut

Terjatuh Dari Sayap Pesawat

Penyanyi rap tersebut, Jon James McMurray, 34, dikatakan terjatuh ketika sedang melakukan aksi berjalan di atas sayap pesawat yang sedang meluncur di udara. Penggambaran yang dijalankan pada Sabtu lalu itu berakhir dengan tragedi apabila secara tiba-tiba pesawat itu hilang kawalan sebelum jatuh dan berputar-putar di udara. Nasib malang buat penyanyi itu pula, kerana dia tidak sempat membuka payung terjun sewaktu kejadian dan meninggal dunia kerana mengalami kecederaan patah tulang belakang.

IKLAN

Sudah Menjalani Latihan Aksi Lagak Ngeri

Menurut sumber, McMurray sedar akan risiko yang dihadapinya serta telah berlatih beberapa kali untuk aksi lagak ngeri berkenaan, pesawat itu bagaimanapun telah jatuh menjunam dan berputar-putar di udara. Kematian McMurray ternyata mencetuskan kemarahan peminat di Kanada kerana menganggap pihak pengurusan penyanyi itu sepeti cuai dalam aspek keselamatan serta sengaja mencari risiko. Ngeri bukan?