Alasan Jet Li Mewasiatkan Harta RM1.5 Billion Kepada Wanita Ini

Mesti Baca

Mengetahui kondisi tubuhnya sudah tidak fit seperti dulu, Jet Li ternyata telah memikirkan kemungkinan hal buruk akan menimpa dirinya. Jet Li dalam sebuah program bual bicara China, “A Date With Luyu” mengungkapkan telah memutuskan akan mewariskan seluruh hartanya kepada isterinya, Nina Lhi Chi, yang selama 19 tahun pernikahan dengannya dengan dikurniakan dua orang anak.

Jet Li yang kini secara fizikalnya nampak lemah berhasrat mewariskan seluruh hartanya yang berjumlah US$ 350 juta atau setara RM1.2 Billion. Alasan Jet Li mengapa memilih Nina untuk mengurus hartanya kelak adalah kerana pengorbanan yang dilakukan isterinya.

Ini kerana Nina yang dulu terkenal sebagai salah satu artis tercantik di China memutuskan meninggalkan karier yang dicapainya untuk fokus mengurus rumah tangga. Jet Li juga mengungkapkan, isterinya tak ramai kawan kerana fokus mengurus rumah tangga. Kerana itu, wajar jika dia memberikan hartanya kepada isterinya.

Jet Li sebelum ini kerap mengisi layar lebar dan layar kaca menerusi beberapa filem aksi yang dibintanginya. Namun, akhir-akhir ini wajahnya jarang sekali dilihat di filem atau TV.

Diketahui, aktor tampan ini sedang berjuang melawan penyakit Hiperteroid dan Tulang Belakang yang dideritanya. Kondisi tersebut memaksa Jet Li rehat sejenak dari aktiviti penggambaran.

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan