Nampaknya kontroversi Konsert Gegar Vaganza musim kelima (GV5) yang berlangsung semalam (18/11/18) seperti tiada noktahnya. Ternyata program realiti ini banyak terlibat dalam kontroversi sepanjang siarannya.

Sememangnya GV5 terlihat terlalu banyak drama, memandangkan penajanya adalah usahawan kosmetik dan selebriti, Datuk Seri Aliff Syukri. Siapa tak kenal dengan strategi pemasarannya yang gemar cetuskan drama dalam media sosial.

Dipendekkan cerita, kes Aliff yang tidak dapat menari bersama rakan-rakannya ketika membuat persembahan lagu terbarunya ‘Biar Apa Orang Kata’ turut mengundang kemarahan Dato Seri Vida (DSV).

View this post on Instagram

Penting atau tak Penaja dalam Rancangan? Kalau tak ada Penaja.. Mcm nak bayar semua Kos? Penaja datang bawa Jutaan duit masuk.. Cash pula tu.. 2.6 juta duit kalau nak bayangkan.. Hangkat dia seperti.. Dukung budak umur 8 tahun..note rm 50.. Bukan senang nak kumpul duit sebanyk itu.. Di kata Menumpang dalam program GV.. Padahal..x de Penaja..Ke Laut Ranc.. Walau ada penaja lain.. . . Tapi kalau Penaja pomots podaks.. Kena hentam..annoying la.. Ganggu la.. . Macamana nak cari sales kalau tak pomots produks wey…. Kesian @aliffsyukriterlajaklaris Jujur nak niaga.. Mcm saya juga ..asyik kena hentam jer . . Saya pula tarik *Handbrake* tahun ni.. Nak Rest..cari idea baru . Tapi Sebab ada jiwa GV..sy gagah G juga smlm.. HAMPEEss..mcm tamu tak diundang.. Walau diundang oleh Marketing.. Risau takut saya buat HAL live show mrk ke? … . Kehadiran bagai tamu tak diundang.. Nabil Jihan 3 kali lalu depan saya.. Usahkan tegur..pandang pun tak.. Ya Allahh.. . . Begini rupanya ya.. Nasib PENAJA..

A post shared by Dato' Seri Dr. Hajah Vida (@datoserivida) on

Menerusi satu muat naik video terbarunya di Instagram, DSV berasa tidak berpuas hati dengan sikap produksi melayan penaja sedemikian rupa. Menerusi kenyataannya itu, DSV turut meluahkan rasa kesal terhadap pasangan hos program itu iaitu Nabil Ahmad dan Jihan Muse kerana langsung tidak menegurnya.

IKLAN

Sedar akan teguran itu, nampaknya Nambil tidak menunggu lama untuk membidas. Dia membalasnya dengan kata-kata yang tidak kurang panasnya!

Kurang pasti apa sebenarnya hutang yang dituntut oleh Nabil dari DSV. Katanya dah dua tahun lebih dia menunggu DSV melunaskan bayaran itu. Hmm, dalam masalah ini, hanya Nabil dan DSV sahaja yang tahu. Kita doakan yang baik-baik aja!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry