Hasrat chef selebriti, Datuk Fazley Yaakob dan isterinya Datin Azrene, untuk bersanding semula akhirnya dimakbulkan dalam sebuah majlis resepsi selepas tiga belas tahun berkahwin lapor Utusan Online.

Menurut Fazley, selain dapat meraikan ahli keluarga dan rakan media, keputusan tersebut dibuat bagi menunaikan janji arwah bapanya, Datuk Yaakob Mohammad, yang mahu anak dan menantunya itu menyambut hari bahagia mereka dengan insan-insan tersayang.

“Saya mahu melaksanakan majlis tersebut secara sederhana bagi meraikan ahli keluarga, rakan-rakan dan rakan media yang tidak dapat hadir pada majlis perkahwinan lalu. Ini juga merupakan janji yang pernah saya buat kepada arwah bapa.

View this post on Instagram

Kira-kira 13 tahun dahulu saya dan Adik Sayang @azrene_ahmad bersanding selepas bernikah pada 7 November, majlis diadakan dengan harapan agar ianya meriah dan dipenuhi kehadiran insan-insan tersayang serta sahabat handai. . Namun sayangnya, hanya airmata yang sering hadir di pipi kami berdua, dugaan demi dugaan, halangan demi halangan, malahan rakan-rakan media yang hadir turut dihalang daripada membuat sebarang liputan, rakan-rakan parlimen Arwah Bapak turut menerima panggilan dan ‘arahan keramat’ agar tidak hadir ke majlis kami. Makanya, saya dan Azrene sendiri tidak mampu ingat apa yang terjadi, siapa yang hadir, dan apakah butiran lain sepanjang majlis berlangsung. Majlis persandingan yang seharusnya menjadi hari yang terindah, menjadi hari yang penuh tangisan, kesedihan dan ketakutan. . Namun, Allah maha besar, tahun ni kami masuk 13 tahun bersama dengan 4 orang anak. Terima kasih semua yang hadir ke majlis perkahwinan kami, mungkin kami berdua tidak sempat mengucapkannya sebanyak yang kami hasratkan, namun, sekali lagi terima kasih semua yang sentiasa mendoakan kami berdua! 😢 #fazrene13 #Allahuakbar

A post shared by Dato' Fazley Yaakob (@fazleyyaakob) on

Fazley berkata, ketika dia bernikah pada 13 tahun yang lalu, pasangan ini tidak ceria seperti pasangan pengantin baharu yang lain.

IKLAN

“Hanya air mata mengalir pada pipi kami mengiringi hari bahagia itu. Sebab itulah saya dan isteri tidak mampu ingat apa yang terjadi, siapa yang hadir dan apakah butiran lain sepanjang majlis berlangsung. Majlis persandingan yang seharusnya menjadi hari yang terindah bertukar menjadi hari penuh tangisan, kesedihan dan ketakutan,” katanya 

Dikhabarkan, pada majlis resepsi itu, Fazley mengenakan pakaian daripada Bon Zainal manakala Azrene, pula memilih gaun putih rekaan Fizi Woo. Jom lihat foto-foto persandingan pasangan ini.