Siapa yang tak kenal dengan pemilik Gym dan blogger Papa Gamo atau dikenali sebagai Sir Azri di media sosialnya. Sebelum ini Sir Azri menjadi semakin popular kerana perjuangan suci murninya bekerjasama dengan Jabatan Kemajuan Agama Islam Malaysia (JAKIM) berkenaan status jantina jutawan kosmetik, Nur Sajat.

Bukan itu sahaja, difahamkan bahawa Papagomo pernah dituduh berskandal dengan seorang jurusolek terkenal dari Kota Kinabalu, Sabah yang lebih dikenali sebagai Hertonnye Linggom (Tonn) di sosial media dan mereka berdua pernah berbual mesra melalui video call sebelum ini. Tak baik netizen tuduh-tuduh kan?

IKLAN

Tapi nasib malang menimpa beliau, selepas Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohamad Fuzi Harun mengesahkan polis telah menahannya kerana memuat naik video berbaur hasutan dalam laman sosial.

Selepas dibebaskan pada hari ini, Papa Gomo telah meluahkan rasa rindu terhadap anak dan isterinya.

“Allhamdullilah Syukur padamu Ya Allah satukan kami sekeluarga. Rindu yang teramat walau 4 malam berjauhan. Kerana mereka anak Isteri dan semua yang mendoakan Aku, maka Aku kuat dan tegar dalam perjuangan. Terima kasih semua, insyaAllah malam ni kita LIVE

Sedih kan? Selain daripada kami berbangga dengan keprihatinan beliau mengambil berat dengan status jantina Nur Sajat, kami di murai.my juga kagum dengan semangatnya berjuang dibarisan hadapan untuk Agama Bangsa dan tanah air.