Hati siapa yang tak tersentuh apabila melihat bayi-bayi comel menghidap penyakit kulit (ekzema). Sejak kebelakangan ini kes tersebut sebanyak dilaporkan dan membuatkan ramai yang ‘terpanggil’ untuk membant termasuk Datin Paduka Eina Azman dan suaminya Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Abdullah.

Bantu Bayi Ketiga

Terdahulu pasangan ini telah membantu dua orang kanak-kanak yang menghidapi penyakit tersebut. Tersentuh melihat keadaan mereka, Eina dan suami membawa keluarga kanak-kanak ini bertemu dengan pakar kulit bagi mendapatkan rawatan selanjutnya. Kali ini, nasib yang sama turut menimpa adik Thaqif Arjuna mendapat perhatian Eina.

IKLAN

Ekzema Lebih Teruk

Menurut Eina dia sekeluarga berkesempatan menziarahi adik Thaqif pada November yang lalu di Pulau Pinang. Melihatkan keadaan kanak-kanak itu, Eina merasakan keadaanya jauh lebih teruk berbanding kes terdahulu. Dengan keadaan badannya yang sering kali digaru sehingga berdarah membuatkan Eina dan suami membuat keputusan untuk membawanya ke Kuala Lumpur berjumpa dengan doktor pakar.

View this post on Instagram

Salam semua… Pertama skli eina nak ucap terima kasih kepada semua hamba2 allah yang banyak dm eina beritahu tentang sakit yang Thaqif Arjuna alami. Eina dapat tau pasal thaqif sakit masa eina d langkawi. So daripada langkawi 26 nov 2018 baru2 ni eina dan suami decide untuk pergi melawat baby thaqif dan ibu nya @atieatyra di Penang. So selepas melawat n berbincang kami decide nak bawa thaqif dtg ke kl untuk berjumpa dengan doctor pakar kulit. Alhamdullilah hari ni thaqif dan ibunya datang bersama nenek nya sekali berjumpa doctor pakar kulit. Eina rasa gembira sbb doctor kata insyallah thaqif boleh sembuh yang penting ubat jangan tinggalπŸ˜„ to be honest kes kali eina rasa lagi teruk😩😩😩 thaqif tak habis2 garu 1 badan sampai berdarah darah😰 Sayunya hati tengok thaqif yang nak tidur pun susah dek kerana pedih 1 badan😭😭😭 ya allah ringan kan lah segala sakit yang thaqif rasai. πŸ™πŸ»πŸ™πŸ»πŸ™πŸ» insyallah saya n suami akan tanggung perubatan thaqif sehingga sembuh. So for those yang nak memberi sumbangan kepada keluarga @atieatyra bagi meringan kan sedikit beban mereka walaupun Rm1 boleh bank in d number account Nur Athirah Binti Zainal 07140147267526 CIMB . semoga allah permudahkan segala urusan kita semua…. πŸ™πŸ»πŸ™πŸ»πŸ™πŸ»

A post shared by π‘¬π’Šπ’π’‚ π‘¨π’›π’Žπ’‚π’ (@eina_azman) on

Malah Eina juga berjanji akan menanggung sepenuhnya rawatan tersebut sehingga kanak-kanak itu sembuh selain memohon dipermudahkan segalanya. Keikhlasan Eina dan suami dalam membantu kanak-kanak ini bukan sahaja begitu mengharukan malah turut dipuji netizen kerana sering kali membantu keluarga yang mempunyai masalah.

Terima kasih Datin Paduka Eina Azman dan Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Abdullah!