15 Tahun dipenjara jer? Adakah ia setimpal pertuduhan merogol kanak-kanak bawah umur? Begitulah yang dilaporkan oleh Astro Awani, di mana seorang penganggur dihukum penjara 15 tahun dan lapan sebatan terhadap pertuduhan merogol dua remaja perempuan bawah umur yang dikenali menerusi aplikasi WeChat, Mei lalu.

IKLAN

Kes sebegini telah mengundang kemarahan bukan sahaja kalangan masyarakat, malah protes turut disertai selebriti di Malaysia.

View this post on Instagram

Mak putih.💋#mudthemusical

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Pelakon, Nabila Huda atau lebih mesra dipangil Abil memuat naik rangkaian sebuah entri di laman Twitter dengan persoalan yang ditujukan kepada 700 ribu pengikutnya,

Nabila turut menyeru mahkamah menjatuhkan hukuman lebih setimpal, bukan setakat penjara dan sebatan, memandangkan mangsa akan membesar dengan keadaan pernah dirogol.

“Barang Apa Kau Amik?”

Lebih teruk, ada juga kes rogol kanak-kanak ini melibatkan anak sendiri. Menurut Nabila, dia sendiri tidak faham bagaimana seorang bapa boleh bernafsu melihat anak sendiri dan tergamak melakukan perkara terkutuk.

IKLAN

Potong Je Penis Perogol

Kadang-kadang kita pun susah nak faham undang-undang negara kita. Sebab kadang ada kes yang macam kecik tapi diberi hukuman berat dan kes yang berat dikenakan hukuman yang tak setimpal. Menurut Nabila, pesalah selayaknya dipotong kemaluannya, supaya dapat merasa seksa seumur hidup sama seperti yang dialami oleh mangsa.