Artis Korea biasanya dikenali dengan wajah yang mulus dan comel. Maklum saja, tubuh seksi dan wajah lembut memang sudah menjadi ciri khas setiap artis korea.

Namun, disebalik wajah lembut itu, nampaknya ada yang berani tampil tanpa pakaian atau kata lain ‘topless’ di depan lensa kamera ketika sesi fotografi. Nak tahu siapa? berikut beberapa artis Korea yang rela memperlihatkan bentuk indah tubuhnya di kamera.

IKLAN

1Lee Hyori

Di puncak kerjayanya, Lee Hyori dikenali sebagai penyanyi yang mempunyai imej seksi. Dia juga tampil tanpa baju dalam sesi fotografi dengan Cosmopolitan Korea dan L’Officiel Hommes.

2Bae Doo Na

Mungkin anda tidak menjangkakan bahawa aktres yang popular dalam drama korea,  Bae Doo Na pernah dua kali tampil kelihatan ‘topless’ untuk sesi fotografi . Pertama untuk Majalah High Cut dan yang kedua untuk filem SPRING BEARS LOVE.

3Nana

Sekiranya anda masih ingat, penyanyi dan model popular di Korea,  Nana pernah kelihatan topless dalam sesi fotografi untuk single keenam bertajuk, First Love.

4Ailee

Penyanyi berdarah kacukan Korea dan Amerika, Ailee juga pernah mengambil keputusan yang besar untuk tampil topless dalam majalah CQ Korea.

5Yoon Eun Hye

Nama Yoon Eun Hye mulai dikenali di Malaysia setelah membintangi drama Princess Hours pada tahun 2007.

Namun, siapa sangka pelakon wanita ini yang memulakan kariernya sebagai anggota girlband itu rela tampil tanpa busana di depan kamera. Yoon Eun Hye sempat terlihat tak menggunakan busana dalam sesi fotografi majalah di negaranya.

6Ga In

Sejak menyertai girlband Brown Eye Girl, Ga In memang sudah memiliki aura yang seksi. Dia juga rela tampil tanpa busana di depan kamera.

IKLAN

7Hyuna

Penampilan seksi dan nakal nampaknya sudah sebati dalam diri Hyuna. Selain memiliki suara yang bagus, bekas anggota girlband 4Minute itu juga memiliki tubuh yang ideal sebagai seorang wanita.

Wanita berusia 24 tahun itu rela mempamerkan tubuh seksinya di depan kamera. Seperti dalam album solonya beberapa waktu lalu, Hyuna terlihat hanya menutupi bahagian atas tubuhnya dengan sebuah buku.

8Jessica Jung

Jessica Jung mula dikenali ketika masih menjadi anggota girlband SNSD. Jessica rela tampil topless untuk sebuah majalah fesyen terkemuka. Dalam posenya, Jessica Jung terlihat menutupi bahagian payudara menggunakan kedua-dua tangannya.

9Goo Hara

Kebiasaannya jika sesi fotografi untuk musim panas adalah sinonim dengan penampilan gaya berbikini, ia berbeza dengan mendiang Goo Hara yang kelihatan topless untuk majalah Cosmopolitan.