Semalam merupakan sambutan ulang tahun kelahiran anak sulung pelakon cantik, Nora Danish yang ke 10 iaitu Putera Rayqal Ramli. Anak sulung Nora merupakan hasil perkahwinan bersama bekas suami terdahulu, Rizal Ashram Ramli. Sempena dengan ulangtahun anaknya, Nora mengimbas kembali kenangan dan detik melahirkan anaknya itu suatu ketika dahulu.

Menangis Setiap Hari Ketika Mengandung

Dedah pelakon itu menerusi laman Instagram nya, ketika mengandungkan Rayqal hampir setiap hari dia akan menangis. Ada ketikanya juga, dia berasa mengalah dan enggan ditemani sesiapa ketika. Akan tetapi, dia bersyukur dan bertambah cekal disaat kelahiran Rayqal yang menjadi inspirasi kekuatannya sehingga ke hari ini.

IKLAN
View this post on Instagram

7th January 2009 at 11.40pm he was born. Putra Rayqal Ramli , the name Rayqal was given by his daddy. Yusuff was the actual plan but somehow saya akur dengan nama itu. ๐Ÿ˜ถ When he was born , i was 26 years old. Membesarkan Rayqal dengan sendiri bersama bantuan my motherโ€™s , Mama & Mummy @rajanoora ๐Ÿ’œ merekalah suami saya ketika itu. From day one I did my check up mummy teman, sampailah masuk labour room nak melahirkan. ๐Ÿ˜ I remembered my first argument that I had with mummy when Rayqal was still dalam pantang, mummy insisted untuk Rayqal tido Di rumah mummy & I was so upset. Hahah. Those days. Kalau semua nak tawu, Rayqal loves his Tah & Atok first , baru mommy dia n the rest. Heheh. That shows how much love Tah & Atok curahkan. & I am so blessed. Syukur sangat. Sebab tu pertalian antara kami tidak pernah putus walau macam mana pun. Cuz we are more like a family then ex in laws. To tell u the truth, i was weak , so weak semasa mengandungkan Qal. I cried every single day. & at the same time I needed to be strong for my baby, my fans,my family yang selalu support me day & night. I was lost. I had nightmares, i cudnt sleep well. I prayed everyday , baca yasin every solat & mama had to give me air to drink from Ustaz Harun Din just to make sure that I akan ok & will be ok. Something that I donโ€™t want anyone in this world to experience. And Alhamdullilah , all that disappeared when I saw him ๐Ÿ˜, my putra for the first time , I held him tight, & he opened his little sepet eyes n looked at me while I fed him. Then I realised..He is the reason. He is why! He is my kekuatan! He is my Anugerah! He is the love of my life & that time i know straight away that I will be OK! ๐Ÿ˜ Rayqalโ€™s father (Jejai ) & me, will always be a good friend, cuz we both know what is the best for the both of us. Semasa mahkamah nak bercerai pun kita boleh gelak gelak cuz ketawa kan orang lain dalam kandang mahkamah. Our relationship is one in a mil. Hahahha. Bro fer life ! I sedar & belajar banyak dalam Hal ini, Allah akan duga kita , mungkin sampai tidak tertanggung , tetapi ujian itulah yang akan buat kita jadi lebih baik di masa akan datang. #part1 #Littlecurahan #Qarlitoturns10

A post shared by Nora M Danish (@noradanish) on

Hubungan Dengan Keluarga Bekas Mertua Masih Baik

Meskipun sudah berpisah dengan Rizal, jelas Nora hubungannya dengan bekas suami mahupun keluarganya masih baik sehingga ke hari ini malah turut bersama-sama membesarkan Rayqal dengan penuh kasih sayang.

View this post on Instagram

I am better now , I am stronger , selalu bersyukur, tak cepat melatah, selalu berfikiran positive , fikir Yg baik tentang orang lain, semua kerana PENGALAMAN. Jadi setiap apa yg terjadi dalam diri kita, kita hadapi dengan senyuman & sentiasa berfikir, Ada… nanti di depan sana…. KEBAHAGIAAN. InsyaAllah. And about this cheeky loving caring boy , Rayqal. He is a blessing…๐Ÿ’œ Dia la teman saya kesana kesini Dan layan my sewelness before I met my Nedim , imamku ๐Ÿ˜ . U can tell from the pictures i posted. ๐ŸคฃThank u God for giving me this angel. Tidak ada lain yang saya mintak selain kebahagian buat anak anak saya dunia dan akhirat. ๐Ÿ™๐Ÿผ Thank u all for ur wishes & prayers for my Teen baby. ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜ #part2 #littlecurahan #Qarlitoturns10

A post shared by Nora M Danish (@noradanish) on

Menurut Nora, segala ujian yang dihadapinya selama ini membuatkan dirinya bertambah kuat selain turut mengucapkan terima kasih atas ucapan dan doa yang diberikan buat mereka sekeluarga. Selamat hari lahir Rayqal!