Pada Ahad yang lalu, negara digemparkan dengan khabar berita Sultan Muhammad V meletakkan jawatan sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-15 menerusi kenyataan yang dikeluarkan Istana Negara. Berita tersebut bukan sahaja mengejutkan, malah kebanyakan rakyat turut berduka.

Chef Wan Turut Bersedih

Mengikuti perkembangan tersebut, Chef Wan meluahkan rasa sedih dan simpatinya tatkala membaca berita perletakan jawatan tersebut. Menurut chef selebriti itu, baginda Tuanku mempunyai sebabnya tersendiri untuk membut keputusan tersebut. Tambahnya tugas mengetuai negara bukanlah sesuatu yang mudah apatah lagi menjadi tumpuan utama rakyat.

IKLAN

Mohon Tidak Menghakimi Tuanku

Jelasnya lagi, Tuanku Sultan juga merupakan manusia biasa dan memohon agar tidak menghakimi baginda dengan pelbagai kontroversi yang terpalit sejak tahun lalu.

Menyeru kepada pengikutnya di Instagram agar menghormati keputusan tersebut, Chef Wan turut mengimbas kembali mengenai sejarah keluarga nya suatu ketika dahulu. Apa pun, satu perkara yang pasti Sultan Muhammad V begitu disayangi dan disenangi rakyat. Malah sikap rendah Tuanku sentiasa menjadi contoh dan perhatian rakyat jelata.