Alyah Kongsi Pengalaman Bertemu Penjaga Kaabah di Tanah Suci

Mesti Baca

Penyanyi Datin Alyah berkongsi pengalamannya di tanah suci, Mekah bagi menunaikan ibadah umrah bersama keluarga sejak 28 Januari yang lalu.

Alyah menerusi akaun Instagram (IG) peribadinya berpeluang bertemu insan istimewa yang merupakan salah seorang penjaga Kaabah di Tanah Suci. Dikenali dengan nama Sheikh Jamil, Alyah meluahkan rasa bertuahnya dan berterima kasih dapat bertemu Sheikh Jamil dan isteri.

View this post on Instagram

Tq so much Sheikh Jamil and wife For having me and friends..Alhamdulillah. Sheikh Jamil ni AJK penjaga kaabah,Setiap hari kerja pagi sampai mlm.Seronok tengok dia kerja.Sambil sambil bagi jemaah minum air depan kaabah.Ya Allah swt bertuah dapat kerja mcm sheikh Jamil… Tapi saya kagum cara dia layan tetamu tak kira pangkat atau darjat semua sama dilayan. Tak kira berlatar belakangkan apa tak pulak dia memandang rendah…Alhamdulillah. Byk saya blaja bila jumpa orng mcm ni… Tak memandang rendah kat kita yg naif agama dan serba kekurangan Malah di bawak kerumah dilayan seperti saudara.syukur ya Allah swt.Semoga Allah swt sentiasa merahmatimu sheikh Jamil,isteri dan anaknya Ibrahim jg keluarga…Amin3.

A post shared by Alyah Abu Hasan (@alyah81) on

“Terima kasih tak terhingga kepada Sheikh Jamil dan isteri kerana menerima kunjungan saya dan keluarga. Alhamdulillah. Sheikh Jamil ini AJK penjaga kaabah. Setiap hari kerja pagi sampai malam. Seronok tengok dia kerja. Sambil sambil bagi jemaah minum air depan kaabah.Ya Allah swt bertuah dapat kerja macam sheikh Jamil.”- katanya

Alyah berkata, dia bersyukur kerana dapat banyak belajar dari Sheikh Jamil malah di bawa ke rumahnya dilayan seperti saudara sendiri.

“Tapi saya kagum cara dia layan tetamu tak kira pangkat atau darjat semua sama dilayan.
Tak kira berlatar belakangkan apa tak pula dia memandang rendah. Alhamdulillah.
Byk saya belajar bila jumpa orng mcm ni. Tak memandang rendah kat kita yang naif agama dan serba kekurangan. Malah di bawa kerumah dilayan seperti saudara. Syukur ya Allah swt. Semoga Allah swt sentiasa merahmatimu sheikh Jamil,isteri dan anaknya Ibrahim jg keluarga…Amin3,” tambahnya lagi.

Rata-rata pengikut IG turut mendoakan agar perjalanan serta ibadah Alyah berjalan lancar.

Terkini

Selain Neelofa, Perkahwinan Ini Juga Dikatakan Membelanjakan Jumlah Wang Yang Besar Di Hari Bahagia Mereka

Di Malaysia, perayaan perkahwinan kadangkala berlangsung selama beberapa hari. Sesetengah selebriti akan mengadakan majlis sambutan yang berbeza untuk keluarga,...

Artikel Berkaitan