Sejak semalam, hangat memperkatakan mengenai gambar seorang wanita diatas katil yang menampakkan separuh dari buah dadanya. Malah wanita tersebut juga dikatakan menyerupai pelakon Emma Maembong. Terdahulu, Emma mencetuskan kontroversi apabila tampil dengan membuat keputusan untuk kembali tidak berhijab selepas beberapa gambarnya sebelum ini tersebar.

Emma Nafi Gambar Tersebar Adalah Dirinya 

Emma yang sedar akan  tersebarnya gambar tersebut bagaimanapun menafikan bahawa wanita tersebut adalah dirinya dan menganggap ianya sebagai satu fitnah yang cuba menjatuhkan reputasinya. Jelas Emma menerusi Insta-Story nya,gambar tersebut jelas sekali disunting oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

IKLAN

Nabila Huda Titip Pesanan Buat Rakan Artis 

Menerusi Insta-story nya juga, Emma menyeru pengikutnya untuk berhenti menyebarkan fitnah dan gejala buli siber yang semakin banyak diperkatakan.

” Gigihlah korang edit saya sampai macam tu sekali..Benda simple je..kalau itu betul saya, gambar saya, saya akan minta maaf tapi takper lah saya tak kisah, teruskanlah mengedit semua itu kerana pahala akan dapat dekat saya”

Dalam perkembangan lain, pelakon Nabila Huda menerusi Instagram nya turut meluahkan rasa kesal apabila sejak kebelakangan ini, golongan selebriti sering kali menjadi mangsa buli siber sehingga menjatuhkan karier mereka.

Nabila turut berpesan kepada rakan-rakan artis agar tidak berkongsi isu peribadi di media sosial sebaliknya menjadikan platform ini sebagai perkongsian karier mereka.