Semalam, menerusi Anugerah Grammy penyanyi Rap terkenal, Cardi B membuat kejutan dengan memenangi anugerah Album Rap Terbaik sekaligus mencipta sejarah sebagai penyanyi rap wanita pertama menggondol anugerah itu.

Cardi B Nyahaktif Akaun Instagram 

Namun begitu, tidak lama kemudian Cardi sekali mengejutkan ramai pihak terutama peminatnya, apabila dia mengambil keputusan untuk menyahaktifkan akaun Instagram nya. Segalanya tercetus apabila terdapat sebuah siaran antarabangsa, BET menyindir Nicki Minaj selepas Cardi meraih kemenangan tersebut.

IKLAN

Sebagai rekod, Nicki telah beberapa kali dicalonkan dalam kategori yang sama namun tidak berjaya memenangi sebarang anugerah.

Nicki Minaj Batalkan Kemunculan Bersama BET 

Dalam perkembangan lain, menyedari hal itu Nicki turut membuat keputusan mengejutkan. Dikatakan pelantun Barbie Things ini telah berang dengan sindiran tersebut dan membatalkan kemunculannya menerusi konsert musim panas bersama BET pada Jun depan.

Ketika ini, ramai peminat bertelagah mengenai kemenangan tersebut, tidak terkecuali kemenangan penyanyi Ariana Grande turut dipertikaikan.

BET menerusi sebuah kenyataan rasminya turut memohon maaf kepada Nicki dan peminatnya atas sindirannya sebelum ini dan turut memadam posting tersebut.