Jika selama ini deretan wanita cantik dan seksi selalunya datang dari dunia model, namun berbeza pula dengan nama Paige Spinarac. Dia disebut-sebut atlet golf paling seksi di dunia.

Sebenarnya wajar jika Paige disebut wanita paling seksi. Rutin hariannya sebagai atlet golf membuatkan tubuhnya sentiasa bugar dan mantap.

Paige Spiranac merupakan atlet golf berusia 25 tahun namun ramai  yang menyedari jika  Paige bukan cuma aktif dalam sukan tapi juga cantik sekaligus seksi.

IKLAN

Semua ini bermula sejak tahun 2015, yakni ketika sebuah majalah mengulas personaliti Paige Spiranac sebagai seorang atlet yang ‘sempurna’. Dalam artikel itu, Paige digambarkan memiliki perncapaian yang baik, wajah cantik, dan tubuh seksi.

Sejak saat itu, Paige pun mendapat julukan baru sebagai atlet golf paling seksi di dunia.

Bukan setakat itu, akaun Instagram milik Paige pun memiliki lonjakan follower semenjak dirinya mendapat gelaran baru. Dalam akaun tersebut, Paige kerap berkongsi aktiviti saat latihan golf.

Kini, Paige Spiranac sudah mencipta banyak pencapaian dalam bidang sukan golf, salah satunya bertanding di Cactus Tour, Colorado Women’s Open hingga Omega Dubai di tahun 2015.

Prestasi dan kecantikan Paige pun membawanya pada sebuah kesempatan untuk menjadi model di majalah Sport Illustrated.

Dalam kesempatan itu, Paige Spiranac bukan hanya berpose seksi tapi juga menyuarakan nasihatnya untuk para wanita diluar sana agar bersyukur dengan bentuk tubuh dan warna kulit masing-masing.