[GIVEAWAY] Peluang Memenangi Sepasang Tiket Menonton Filem Aksi Bikers Kental 2

5

Mat motor sememangnya sinonim dengan semangat ‘brotherhood’ mereka yang cukup kuat, tidak kiranya dari kalangan motorsikal berkuasa kecil atau pun berkuasa tinggi. Elemen ini masih dikekalkan dalam “Bikers Kental 2”.

Namun untuk naskhah kedua ini, ia lebih memberi fokus kepada Bidin yang mahu ‘ride’ ke Thailand untuk bertemu dengan kekasihnya, sekaligus melamar wanita itu. Sepanjang perjalanannya dia berdepan pelbagai masalah termasuklah diburu oleh Al Buqerk yang mahu wangnya semula selepas diambil oleh Bidin dalam filem pertama. Dengan bantuan rakan baiknya Eddy dan Aidil, Bidin cuba menyelesaikan kedua-dua masalah cinta dan musuhnya.

IKLAN

Sinopsis

Dimulakan dengan Pornthaliwat yang baru sahaja dibebaskan dari penjara dan disambut oleh Al Buqerk. Pornthaliwat bertanya mengenai Bidin tetapi sehingga sekarang, Al Buqerk masih tidak berjaya menjejaki Bidin. Mereka diculik oleh Khunna, ketua mereka. Khunna meminta wangnya dikembalikan dan menembak mati Pornthaliwat untuk mnegugut Al Buqerk.

Sementara itu di Kuala Lumpur, Bidin masih bekerja di Red Garage yang kini telah diambil alih oleh adik kepada Aidil iaitu Aidid selepas Aidil berhijrah ke Los Angeles untuk mengejar impiannya bertemu dengan Paul Senior.

Bidin merancang untuk melawat Cherry dan keluarganya di Hatyai untuk berkenalan dengan lebih dekat sebelum melamar kekasih hatinya itu. Bidin mengajak Eddie menemaninya tetapi Eddie tidak dapat menyertai Bidin memandangkan terdapat beberapa perkara yang harus diselesaikannya di Kuala Lumpur. Eddie hanya dapat menyertai Bidin beberapa hari kemudian.

Bidin akhirnya bergerak seorang diri ke Hat Yai. Semasa di dalam perjalanan, beliau singgah di Dannok untuk berhenti makan tetapi dikejar Al Buqerk yang ternampaknya. Bidin berjaya melepaskan diri dan menyambung perjalanannya ke Hat Yai.

Segalanya bermula dengan perjalanan semula Bidin di Thailand. Nantikan filem Bikers Kental 2 yang akan ditayangkan pada 14 Mac 2018

Trailer

20 Pasang Tiket Untuk Dimenangi!

Khas Untuk Pembaca setia murai.my Kami berbesar hati untuk menghadiahkan anda Sepasang tiket menonton tayangan perdana dan berjumpa dengan para pelakon Bikers Kental 2 di TGV Cinemas Sunway Velocity pada 5 Mac jam 8.45 malam. Nak tahu macam mana ? Jawab soalan di bawah ini.

Syarat Penyertaan!

 • Like Facebook murai.my, follow Instagram @hangatmalaysia dan twitter @hangatmalaysia
 • Selepas menonton, kongsikan ulasan anda mengenai filem ini di sosial media dan tag murai.my beserta #HangatMalaysia
 • Anda dikehendaki mengisi butir-butir diri anda dan menjawab soalan bersama slogan kreatif
 • Sertakan sekali maklumat peribadi seperti nama penuh (seperti dalam kad pengenalan), Nombor IC dan Nombor Telefon Bimbit.
 • Peraduan ini hanya sah dari sekarang hingga 4 Mac 2019
 • Seorang hanya boleh menghantar satu penyertaan.
 • Keputusan hakim adalah muktamad.
 • Pemenang akan dihubungi pihak murai.my melalui sistem pesanan ringkas
 • Pemenang dikehendaki datang menuntut tiket filem tayangan pratonton filem di Sunway Velocity Vanity Atrium (Ground Floor) pada 5 Mac bermula jam 8.20 malam hingga 8.50 malam.
 • Sebarang kelewatan tuntutan tiket selepas jam 9 malam TIDAK AKAN DILAYAN
 • Sebarang ketidakhadiran perlu dimaklumkan secepat mungkin

IKLAN