Maya Karin merupakan antara selebriti yang begitu dikenali sebagai seorang pencinta alam. Tidak hairanlah suasana persekitaran rumahnya juga ‘menyejukkan mata’ memandang.

Pokok Durian Tiba-Tiba Terbakar 

Namun begitu, semalam pelakon ini memuat naik sesuatu yang mengejutkan berlaku di halaman rumanhnya. Menurut Maya atau nama sebenarnya Maya Karin Roelcke dia panik dan terkejut apabila terdapat sebatang pokok durian miliknya secara tiba-tiba terbakar sehingga 10 meter tingginya pokok itu.

IKLAN

Jelas Maya, dia menyedari akan insiden tersebut setelah pembantu rumahnya secara tiba-tiba mengetuk pintu biliknya pada jam 7 pagi sambil menjerit terdapatnya kebakaran berlaku.

“Pagi-pagi dah sarapan dengan bomba.. Pukul 7 ada orang ketuk pintu “kak, kak, pokok durian bakar kak”

Nyaris Jatuh Di Rumah 

Tambah pelakon ini, dia berterima kasih kepada pihak bomba yang datang membantu memadamkan api apatah lagi pokok tersebut secara tiba-tiba tumbang dan nyaris jatuh di tepi rumahnya.

Dalam perkembangan lain menurut jurucakap Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 7.32 pagi sebelum sebuah jentera dengan kekuatan 13 anggota dikerahkan ke lokasi.