Mendarat Cemas! Pesawat Dinaiki Jason Momoa Terbakar?

Mesti Baca

Berita mengejutkan datang dari Jason Momoa. Aktor “Aquaman” tersebut telah membuatkan peminatnya bimbang lantaran pesawat yang dia naiki tiba-tiba mendarat cemas. Laporan terbaru menyebut bahawa pesawat itu sempat mengalami kebakaran sebelum akhirnya mendarat secara mendadak.

Dipetik dari Fox News pada Jumaat (8/3), pesawat tersebut sepatutnya membawa Jason menuju Phoenix, Arizona. Namun pada akhirnya, pesawat itu terpaksa mendarat di Palm Springs, California. Khabar ini dikongsikan secara langsung oleh Jason menerusi video yang dimuatnaik di akaun Instagram peribadinya.

Dalam video tersebut, aktor yang pernah berperanan dalam siri “Game of Thrones” ini mengatakan bahawa pesawat yang dinaikinya mengalami tanda-tanda kebakaran. Namun bernasib baik tak ada mangsa terkorban dalam insiden ini.

“Penerbangan sedikit tertunda-setengah jam sebelum masuk Palm Springs dan pesawat ini menunjukkan tanda-tanda akan terbakar,” ungkap Jason.

Dalam video tersebut, Jason juga sempat memuji para petugas pemadam kebakaran yang dengan cepat menangani masalah ini dan terlihat jentera pemadam kebakaran di landasan.

“Jadi, ya, pihak pemadam kebakaran bekerja dengan baik,” tutur watak  Arthur Curry tersebut.

Jason sendiri cukup tenang saat menghadapi situasi ini. Bahkan dia tidak terlihat panik dan terus mengukir senyuman seakan-akan kejadian yang di alami bukanlah hal mengerikan.

Berdasarkan laporan rasmi, pesawat berjenis Cessna Citation 560 XL yang dinaiki Jason belum benar-benar mengalami kebakaran. Jason dan beberapa orang rakan akhirnya menaiki jet pribadi lain untuk membawa mereka ke destinasi yang ditujui. Tapi ternyata, tidak ada api di dalam pesawat Jason. Setelah dilakukan pemeriksaan oleh petugas pemadam kebakaran menyebut, mendakwa ia hanya false alarm.

Akaun Instagram rasmi petugas pemadam kebakaran di Palm Springs memberitahu hal tersebut menerusi sebuah foto. Dalam foto itu, terlihat salah satu petugas berpose dengan aktor tersebut. Pesawat yang masih elok menjadi latar belakang mereka.

“Mendapatkan panggilan sebuah pesawat mendarat cemas hari ini. Dilaporkan ada kebakaran mesin, @prideofgypsies di dalamnya,” tulis akaun tersebut. “Ternyata itu keliru (tidak terjadi kebakaran), tapi kami sudah siap sedia.”

Terkini

Selain Neelofa, Perkahwinan Ini Juga Dikatakan Membelanjakan Jumlah Wang Yang Besar Di Hari Bahagia Mereka

Di Malaysia, perayaan perkahwinan kadangkala berlangsung selama beberapa hari. Sesetengah selebriti akan mengadakan majlis sambutan yang berbeza untuk keluarga,...

Artikel Berkaitan