Lagu terbaharu Nabila Razali yang berjudul ‘Vroom Vroom’ sehingga ke hari ini telah mencatat lebih dari 4.2 juta tontonan di YouTube! Dalam kenyataannya sebelum ini, Nabila berharap lagu genre Pop Rock ini dapat diterima seperti lagu terdahulunya Pematah Hati.

Namun setelah beberapa sebulan dilancarkan, nampaknya lagu ini tidak seperti yang diharapkan. Berbeza dengan lagu Pematah Hati yang sering berkumandang di radio, Vroom Vroom sedikit tenggelam dan jarang didengari.

IKLAN

Dipetik dari Utusan Online, Nabila ditanya mengenai lagu tersebut yang mendapat sambutan kurang memuaskan.

“Tak apalah, itu pun sudah cukup buat saya bersyukur sebab salah saya juga buat promosi sedikit lewat,” katanya kepada Utusan Online

Nabila akui,dia tidak dapat memberikan sepenuh perhatian kepada promosi lagu itu memandangkan selepas lagu itu dilancarkan, dia kemudiannya berangkat ke Mekah untuk mengerjakan ibadah umrah.

“Apabila sibuk berada di luar negara, memang susahlah untuk saya fokus pada promosi lagu itu. Kalau nak cakap pasal ralat, tidak kot. Sebab pertamanya, saya mengerjakan umrah kerana sudah lama bernazar. Takkanlah tak pergi pula bukan?” katanya.

Enggan Ambil Pusing Kecaman

Dalam perkembangan lain mengenai soal vokalnya yang dikecam hebat, menurut Nabila sebelum ini dia akui turut terkesan dan sedih dengan komen negatif itu. Namun, enggan mengambil peduli akan tanggapan tersebut, dia kini mempelajari kelas vokal dan tarian demi menjayakan single ketiga nya.