Lucinta Luna dedah pengakuan telah mengubah beberapa bahagian tubuhnya dengan melakukan pembedahan plastik. Lucinta juga mengakui menghabiskan Rp 1 miliar atau setara dengan RM 287,027 untuk melakukan mendapat tubuh badan yang diinginkan.

Pelantun “Bobo di Mana ” itu mendedahkan, ada lima bahagian tubuh yang dibedah agar ia  tampil cantik sempurna. Bahagian tubuh yang dimaksud antara lain dada, pinggang, punggung, hidung, dan rahang.

Dalam vlog Hotman Paris Hutapea berjudul ‘Lucinta Luna Buka-bukaan Harga Oplasan (KW-KW)’ di Tubuhnya, Lucinta mendedahkan kos membiayai pembedahan  plastik yang mesti dikeluarkannya.

IKLAN

Lucinta juga menyebutkan butiran harga masing-masing prosedur pembedahan yang dijalani. Dia harus memperuntukkan Rp 100 juta (RM28, 646) untuk pembedahan dada, Rp 350 juta (RM100,000) demi menjalani pembedahan punggung, serta Rp 50 juta (RM14,000) untuk pembedahan hidung.

Agar terlihat lebih sempurna, Lucinta pun melakukan pembedahan bahagian pinggang atau gergaji tulang pinggang yang menghabiskan Rp 190 juta (RM54,000) serta pembedahan rahang senilai Rp 300 juta (RM86,000).

Jika dijumlahkan keseluruhan kos, Lucinta Luna menghabiskan lebih Rp 1miliar (RM 287,027) bagi menjalani pembedahan termasuk pembiayaan penginapan untuk menjalani segala perawatan di luar negeri.

Lucinta Luna menegaskan, semua prosedur pembedahan plastik untuk membuatnya menjadi secantik sekarang adalah modal sendiri.

”Pakai duit sendirilah, modal,” kata Lucinta Luna dengan bangga.

Lalu, dari mana wang Lucinta Luna? Lucinta mengaku, wang yang dikeluarkan untuk pembedahan plastik dia dapatkan dari harta pusaka ibu bapanya.

Ramai Netizen Mendakwa Foto Ini Adalah Lucinta Ketika Usia Remaja

“Kan almarhum mama papa punya harta peninggalan, hartanya dibahagi kepada anak-anaknya. Kakak aku beli rumah, kalau aku mahu jadi cantik, sudah niat. Kan aku bintangnya Gemini, biarpun aku tak makan besok yang penting aku sudah cantik,” akuinya.

Agar hasil pemdahan plastiknya yang dijalani dengan baikl, Lucinta menjalani secara bergantian prosedur kecantikan yang dilakukannya di Korea Selatan.

IKLAN

Sejak 6 Jun 1992 mengaku melakukan pembedahan plastik dalam waktu yang berbeza-beza lantaran semua prosesnya membuatkan rasa sakit. Itulah fakta mengenai Lucinta Luna yang menghabiskan Rp 1 miliar demi menjalani operasi plastik untuk membuatnya cantik maksimal. Kalau menurut kamu, gimana?

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry