Peminat sedia mengetahui bahawa penyanyi antarabangsa, Sam Smith telah mendedahkan bahawa dirinya merupakan seorang gay. Pendedahan itu dibuat Sam sekitar 2014 dan dia kini gembira dengan tidak lagi berpura-pura mengenai dirinya.

Dedah Jantina Sebenar 

Terbaru,menerusi sesi wawancaranya bersama rancangan Instagram Jameela Jamil, “I Weigh Interviews” dia telah mendedahkan sesuatu mengenai status jantina nya. Menurut pelantun Stay With Me ini, dia akui bahawa dirinya kini bukanlah lelaki mahupun perempuan. Sebaliknya dia lebih gemar menganggap dirinya sebagai non-binary, seseorang yang mempunyai identiti dan boleh menjadi kedua-duanya.

IKLAN

Memakai Solekan Ke Sekolah 

Dalam perkembangan lain, Sam turut mendedahkan bahawa dia mula menjadi seorang gay pada umurnya menginjak 10 tahun dan mula berhenti memakai pakaian lelaki. Malah di kala usianya 16 tahun, dia memberanikan diri untuk memakai solekan untuk ke sekolah.

“Saya selalu bebas dari segi pemikiran tentang seksualiti saya, jadi saya baru cuba mengubah fikiran saya untuk jadi jantina tertentu”

Ternyata meskipun penyanyi ini telah membuat pengakuan yang berani, popularitinya juga tidak terkesan malah semakin meningkat!